Bygga upp självförtroendet

Självförtroende är en balansgång med självkänsla då självförtroende är mer tro på sig själv att du kan framför som är mer handlingar vilket har varit något som är något jag har byggt upp. Där det är viktigt att du vet ifall du kan om du verkligen vill från hjärtat,men inte alltid lätt att veta hur.

Alternativ för bygga upp sig själv:

* Tänk på vilken omgivning som du har omkring dig, om den ger dig något bra eller dåligt är något som brukar forma sig extremt mycket som person.

* Om självförtroendet ligger lågt försök ta reda på varför, det medvetna gör såpass mycket.

* Påminn dig själv hur bra du är, igenom att skriva ner de olika bra sakerna med dig själv när du har dina bra dagar så kan du återkoppla eller ha det igenom mobilen.

* Jämför aldrig med andra utan dig själv, det låter klassiskt men så sant att se sin egna utveckling och ingen annans livsresa kan göra såpass mycket.

* Gör dig bekväm med dig själv, typ hitta din klädstil eller sminkning som formar dig. Det kan ge en bekvämlighet till max.

* Intressen som stärker dig, det kan ge dig såpass mycket.

* Våga misslyckats och göra fel, det är så du lär desamma med kritik.

* Delmål istället för gigantiska kliv det är oftast små steg som blir större utveckling i slutendan.

* Prata om det, det är oftast din inbillning så bolla tankar och kanske peppa med andra eller hjälp igenom stöd grupper där de har desamma problematik. Gemenskap och sympati kan vara viktigt.

Gillar