Massor av snö och vintern har äntligen börjat på riktigt. Idag är det sista dagen på lovet så nu är det dags att ta tag i sig själv, så att man är redo för morgondagen. Jag är väldigt positivt inställd till den nya termin och hoppas verkligen på det bästa. Nu ska det bli ett stort försök att höja sina betyg och vara mer koncentrerad på skolarbetet. Ingen tid för lek längre.

Idag är en sån där lugn dag. Det finns ingenting jag måste göra och jag kan bara låta dagen rulla på som den ska. Kanske tar en promenad senare för att spicea upp det lite.

Även om det just blev vinter, är det det bara jag som redan längtar till sommaren? Är så taggad på allt detta året och om bara någon vecka så fyller man år också! Kan inte bara vara jag som älskar födelsedagar ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Nu mår man som sämst...

Detta kanske inte blir det roligaste inlägget för vissa individer att ta till sig, men det är ett inlägg som är väldigt behövligt för min del. 

Jag fyller snart sjutton år... och känner att tiden går alldeles för fort. Nästa år är det dags för körkort, val till riksdag och regering, samt den tiden då man måste börja förstå hur det vuxna livet funkar. Ändå sitter jag här sjutton år och känner att jag inte har fått ut något bra av livet hittills. Det är sant, jag har lärt mig att inte äta sand och vara artig när jag bemöter nytt folk och gamla vänner. Jag har också lärt mig att skriva och att försöka få de högsta betygen för att ens kunna överväga att komma in på en bra högskola. Men vad hjälper alla dessa ytliga saker egentligen till med? Är det inte bättre att lära sig hur man hanterar olika situationer som kan uppstå när man hamnar i en konflikt med en annan person? Är det inte bättre att lära sig att älska istället för att sitta framför en dator 8 timmar om dagen och lära sig om brottsbalken och kalkyler? 

Jag kan inte undgå känslan att det borde finnas mer i livet än de som vi utför dagligen. Kanske är det bara en naiv sjuttonåring som mig som aldrig har älskat förut och fast än alla de gånger man druckit för mycket och suttit i en toalett hela natten med kranen på, för att ingen annan ska höra när man sitter där. Gråtandes och redan ångrar allt som man gjort under samma kväll. Man sitter där och hoppas på att ingen ska höra ens lidande. Varför kan man då inte lära sig att sex och droger inte kommer hjälpa en? Jag vet inte och kommer nog inte få några svar på ett bra tag. 

Likes

Comments

Är inte det allra första blogginlägg den perfekta starten på det nya året?

2016 var ett år fullt med motgångar, iallafall för min del. Men nu är det dags för att hälsa 2017 välkommen och göra det bästa av situationerna som 2016 har lämnat efter sig.

En liten snabb rewind om hur mitt 2016 har sett ut. Detta kanske också är det perfekta tillfället för er att lära känna mig lite mer. Mitt år började med mycket förhoppningar och ångest. Det var redan en nu termin och efter sommaren var det dags att släppa allt för att börja mitt första år på gymnasiet. Under denna tiden var min relation med min bästa vän väldigt svajig och efter sommaren så slutade vi helt och hållet att umgås. Klandrar mig själv lite för detta. Man kan inte undgå tanken att om jag inte skulle jobbat lika mycket och lagt mer tid på henne så skulle vi kanske fixat alla problem och kunnat gå vidare från allt skit. Efter sommaren steg ångesten, ny klass, nya människor och ett helt nya studier.

Jag har nog aldrig mått så dåligt som jag gjorde under 2016. Inte för de få panikattackerna eller de ledsna tankarna, utan för att jag hade tappat stinget. Jag var inte den där glada spralliga tjejen längre som var alldeles för högljud och pratade för mycket. Jag tappade alla mina intressen och allt bara kändes tomt. Som att det inte fanns några känslor att ta itu med. Så när folk frågade varför jag betedde mig underligt så kunde jag inte svara på det, för jag visste inte själv.

Men nu är det slut med allt sånt, jag har kommit en lång bit på vägen ifrån det där känslokalla monstret. Jag ser bara möjligheterna nu att lyckas få det bästa året i mitt liv. Nu är det dags, det är nu eller aldrig.

Likes

Comments