Los Angeles

Jäklar vad tiden går snabbt. jag inser hur dålig jag har varit på att uppdatera allt som händer här, men det händer saker hela tiden och det är så mycket i skolan att jag knappt hinner eller orkar uppdatera här. Men jag tänkte att jag punktar upp lite roliga happenings som hänt sen jag senast skrev. Jag vet redan nu att jag kommer missa massa smaskigt men jag ska försöka komma ihåg så mycket jag kan

 • Varit på lite spelningar i Hollywood och hängt med syrran och Anders.
 • Road trippat till öknen och spelat in musikvideo och fotat. Laddade upp en video tidigare idag som jag placerade på sitt riktiga datum så kika gärna in inlägget innan detta för att se en VLOGG från när vi stack till öknen.
 • Jag har gått på min första dejt med en supertrevlig kille. Blev en gå-kaffe och massa snack. Det är lite läskigt att gå på dejt speciellt i början eftersom man oroar sig lite för språket men han var super härlig och snackade massa så det flöt på bra. Han kunde inte tro att jag bara bott här en månad som jag hade gjort då, utan trodde att jag hade varit här betydligt längre
 • Jag och Ebba (min roomie) var på Jimmie Kimmel show och såg Jack Johnsson
 • Jag och Ebba har dessutom var på biobesök några gånger. Det e så satans nice att gå på bio här.
 • Träningen på Paradiso går super. Jag har verkligen övat upp min motor och övar nu mycket teknik. Gymnastik, goatwork så att säga haha.
 • Träningen i skolan går också bra, får beröm av vår skrämmande coach. Vi har tester varje vecka och jag får alltid bäst resultat av alla tjejerna vilket är kul. Inte för att jag slår dem andra, utan mer för att jag får kvitto på mitt hårda slit och all min träning. Igår kom jag även först av alla killarna i mål på ett test där vi skulle springa upp för trapporna på en läktare, ner, upp igen, ner igen och tillbaka (man sprang alltså över hela läktaren på långsidan, se bild längst ner.) och sedan skulle man springa ett varv "on the track". Detta skulle man göra två varv och jag kom först av alla.
 • Två polare har varit i krokarna och hälsat på. Så hängt en del med dem i Santa Monica och var även ute en kväll när de var här
 • Skolan går också bra, vissa ämnen är så sjukt svåra (anatomin och fysiologin bland annat) men jag kämpar på så gott jag kan. Det är så jäkla intressant och det är så kul att göra något som man verkligen är intresserad av
 • En man bad mig häromdagen att gifta mig med honom. Jag fortsatte att gå varpå han kom ifatt igen och sa att han ville att vi skulle gifta oss, och att det skulle gå fort. Som om jag skulle överväga det då haha!
 • Vi pratar om att tatuera oss, classic! Får se när det blir ;) Vi alla spånar idéer för fullt
 • Imorgon ska Paradiso ha ett event för bara tjejer där man fick ta med sina vänner. Det är ett event som heter "Wod and Wine" eller nått sånt. Jag ska ha med några tjejkompisar här, bland annat några som jag går samma kurser med! Riktigt taggad.
 • Jag har även surfat med Sophie, en tjej här, och vi ska även ner och surfa imorgon, KUL!!
 • Imorgon ska jag även iväg och träna på Gold´s gym med en kille i min advanced weightlifting klass.
 • Utöver allt ovan så har det varit mycket kaffe på mysiga fik, promenader längst stranden, massa snack med roliga folk på skolan, mycket shopping, outlets, strosa runt, köpt cykel, åkt longboard, trillat med longboard och nästan blivit påkörd haha, lite sånt där

Jag ska bli bättre på att uppdatera och försöka hålla mig till att köra uppdateringar på Söndagar som en rutin för veckan som varit.

Och just ja. Dietmässigt osv så tänker jag inte så jättemycket på hur mycket jag äter utan mer vad jag äter, eftersom jag ligger på en förbrukning av ca 2900-3800kcal per dag så känns det inte lönt att räkna kalorier sålänge jag inte ligger för lågt. Men jag äter bättre mat och ligger nu på 74,8kg. Målet är att komma ner till iafl 68kg. Men det får ta sin tid. Jag vill skippa fettet, inte musklerna ;)​

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mat och Recept

Easy as that och så satans gott. Här i USA (säkert i sverige med) så kan man köpa fryst strimlad kyckling, som är sjukt god dessutom. Så idag efter skolan slängde jag ihop stekt strimlad kyckling, babyspenat, tomat, broccoli och en banan. Ovanpå strimlade jag sedan min nya addiction; ketchup (med liiiite socker) med jalapenosmak, HUR GOD?? SUPERGOD!!

Likes

Comments

Los Angeles, Träning och Hälsa

Såå en liten update nu såhär när jag har gått 2 dagar i skolan. Asså wow, vad intressant det är och satan vad kul det är, men svårt!! Det kommer krävas mycket pluggande för att detta huvud skall kunna lagra allt, men jag är såå taggad.

I måndags hade jag 3 praktiska lektioner efter varandra och sedan avslutade jag med en kvällskurs som hette Sport injuries. Första klassen igår var self defence, sen var det advanced wightlifting och sedan fitness lab. När jag gick första klassen för coach Barnett så kom han fram sen och frågade om jag höll på med bland annat powerlifting varpå jag svarade "ja, en del" och han vidare menade på bra, då hjälper du mig på lektionerna. Så under lektionen tränade jag med två andra killar, gav dem lite tips och körde marklyft, frivändningar och pressar. Riktigt kul!

När jag sedan gick från weightliftingkursen in till fitness lab (som är mer högintensiv träning samt löpning osv), så skulle jag ha Barnett även där. Han är stenhård, lite läskig men bra. Jag gillar honom. När jag precis skulle börja köra igång så kom det fram en kille som inte studerar på skolan utan som var i sällskap med Barnett som berättade att "I´ve heard there´s a new beastgirl in the weightliftingroom" och sen skulle han känna på mina armar. Haha så lustig, well well supertrevlig kille dock. Imorgon (Onsdag) skall vi göra tester både på weightliftingen där vi ska maxa i bänkpress, och på fitness lab där vi ska mötas ute på löparbanan för löpartest, jag är såå taggad!!

Som jag skrev ovan så var sista klassen igår något som heter "sports injuries" i den kursen kommer vi lära oss massa spännande saker, jag tänkte att jag skall göra en presentation sedan av vad det är för kurser jag läser men inte i detta inlägget. När jag kom hem från skolan såg jag att en av mina kurser jag valt blivit inställda, en 3 units kurs. Då fick jag en aning panik, att va fasiken ska jag göra nu? Det var kursen "Achieving lifetime fitness". Jag hittade sedan en annan kurs jag skulle läst till våren som passade in i mitt schema som också var 3 units men där fanns ingen plats så jag bestämde mig för att gå och "Crasha" den på tisdagen och hoppas på en plats.

När man "Crashar" en kurs innebär det att man går på lektionen och hoppas på att folk inte dykt upp som anmält sig att gå kursen så att man får en plats. Det är väldigt vanligt att man gör så. Så idag gick jag upp tidigt då jag skulle börja klockan 08. Första lektionen var Sport psychology som sedan följdes av Nutrition 4 (kursen jag skulle crasha). Det var otroligt mycket folk som stod på väntlistan och vi var oturligt nog många som var där och crashade så det slutade med att läraren valde att lotta ut 5 platser till kursen. Så vi var cirka 15 personer som fick skriva våra namn på varsin lapp och sedan drog hon som i ett lotteri. På fjärde och nästsista lotten drog de fantome upp mitt namn och jag blev sååå lättad. Sista klassen för dagen var sedan Exercise physiology!

Man träffar så mycket härliga klasskamrater på alla lektionerna och det är verkligen kul att gå på klasserna. Jag försöker undvika att hamna med andra svenskar när det är gruppdiskussioner osv eftersom jag har redan märkt att när det är några svenskar som hamnar tillsammans så diskuterar de på svenska och jag vill försöka få in så mycket av det engelska som möjligt haha. Alla dessa teoretiska kurser är och kommer vara rätt jobbiga, det kommer krävas mycket jobb och effort, det är mycket begräpp, det är ner på cellnivåer, enzymer, muskelvävnad, rotationer, rörelsemönster, näringslära osv osv osv, men jag är så taggad. Nästa vecka ska vi göra massa tester, vi skall scanna oss själva för att räkna ut fettprocent, muskelmassa, lägga upp egna journaler osv osv. Jag skulle kunna skriva miljoner ord till men de får räcka för idag..

men just de..I kursen Sport injurys så har vi 16h lab vilket innebär att vi skall skugga en coach eller vara med på någon match/event som är på SMC för att beta av 16h. Vissa event är 4h, vissa 6h, vissa 1 timme. Man måste göra alla 16 timmars labb så jag har redan nu signat upp mig
1 september soccergame 13:00
27 oktober volleyballgame 16:00
Sen tänkte jag kolla med Paradiso om jag skulle kunna få skugga någon coach där


Återkommer under morgondagen men hur proven imorgon går!

SLEEP TIGHT!

Likes

Comments

Los Angeles, Träning och Hälsa

Okej. Så idag börjar skolan. Nu jäklar. Det kommer vara ganska långa dagar och det kommer vara mycket träning, jag hoppas att jag även kommer ha ork och tid för crossfitten men det tror jag. På måndagar i skolan kommer jag ha 3 träningspass på raken. Först self defence, sen advance weighlifting och sen fitness lab, därefter har ja en håla på 3timmar så jag kommer nog gå hem idag o duscha, äta och sen gå tillbaka för sista lektionen som är mellan 17.15-20.20. Har packat ner banan, bcaa och proteinpulver så jag klarar de 3 träningspassen på rak, efterhand upptäcker man väll om man behöver mer eller mindre mat haha! Men måndagar kommer väll mer eller mindre vara mina off-dagar från crossfitten.

Idag tänkte jag även kicka igång med en 8 veckors diet. Där jag dock kommer ha en ätardag i veckan OM jag verkligen känner att jag behöver. Dock ej ätardag hela dagen utan kanske ett cheatingmeal eller om man går ut och tar några öl osv. Jag tänker att jag skall uppdatera under tiden hur det går. Det kommer alltså sträcka sig mellan 28 augusti fram till 23 oktober👊

Likes

Comments

Los Angeles

Idag har jag suttit och skrivit lite inlägg bakåt i tiden. Jag har mest skrivit det som har varit nämnvärt men såklart har jag tränat en del crossfit, jag har hängt runt med polarna, och varit på stranden men det känns inte så nämnvärt när man skall uppdatera lite vad som hänt bara senaste veckan.

Igår hade jag blivit utbjuden på min första dejt här i Los Angeles. Jag skulle möta killen kl 10.00 på ett café i Santa Monica. Anledningen att jag gick med och träffa honom var för att han verkade som en skön person och det är alltid kul att träffa nytt folk. Men uppenbarligen hade han andra intentioner. Han skrev dagarna innan att han tyckte de skulle bli superkul att ses, och när vi möttes på uteservering så ställde han sig upp och kramade om mig och verkade glad. Han bad mig sitta ner och vakta borde och frågade vad jag ville ha för kaffe, varpå jag svarade vanligt svart kaffe. "I´ll be right back". När det gått cirka 5 minuter började jag undra vart han tog vägen, det verkade ju inte som det var så jättemycket folk på stället. Efter ytterligare några minuter fick jag ett sms att han stuckit. Han tyckte inte jag såg ut som han ville eller förväntat sig, jag var inte "pretty enough". Vi hann alltså knappt byta några ord, han spelade artig, han hann knappt se mig ens innan han bara beslöt sig för att dra. Och kvar satt jag på uteserveringen och kände mig som en tönt. Min första tanke var bara att allt var så skrattretande, att jag bara oh wow, haha really? va fasiken är det för snubbe? Nog för att man kan känna att man inte klickar men att inte ens mötas i 1 minut innan man väljer att sticka? Det är bara såå skumt.

Han förväntade väll sig nån smal, supersnygg modell eller något. Inte för att själv såg ut att någonsin kunna få en sådan tjej men ändå. Så med tankarna i huvudet att han var en tönt så spatserade jag hemåt. Men någonstans så kommer de elaka och kritiserande tankarna mot en själv. Är jag inte tillräckligt fin? Väger jag för mycket? Har jag konstig kropp? Är mitt leende för fult? Var håret "not on point"?. Jag har alltid haft kroppskomplex så det är väll de tankarna som slår mig hårdas, att... ääh, det måste vara pga min kropp. Och ja, kanske är de det som han faktiskt föll sitt beslut på, men det är inget som jag oavsett bör bry mig om, men ändå känner man den skavande känslan och de taskiga tankarna mot en själv. Tänk om nästa dejt också tänker så, att jag inte är fin nog.

I sånna här lägen är det skönt att bo med ett gäng andra tjejer, babbla av sig o "hata" lite ihop. På kvällen stack jag till det hus Ebba passade I abbot kinney för att dricka bärs, snacka skit och lyssna på musik. Senare på kvällen mötte vi upp Filippa och stack till Townhouse. Det blev en riktigt lyckad kväll som slutade med att vi stack hem till en supertrevlig snubbe för att snacka skit, jamma, dricka öl och bara hänga. Från anus till bra, på en dag!

Idag gick jag upp vid 09, kände mig lite småbakis från gårdagens öl men beslutade mig för att svira om till promenadkläder och ta min promenad på 1,5h innan frukost. Det var riktigt skönt att komma ut en sväng. När jag kom tillbaka hem så stack jag, Ebba, Filippa och Ellen till Tom för att dricka kaffe. Tom ligger i Abbot Kinney och är ett café där du även kan köpa skor, väskor, solglasögon med mera från Tom. Riktigt mysigt ställe och riktigt gott kaffe. Idag var det även taco & film-söndag, pretty nice!😍

Likes

Comments

Los Angeles

Efter torsdagens morgonträning begav jag mig med en Uber till Hollywood. Jag åkte med Uber pool vilket tog otroligt lång tid då jag hade otur med att vi skulle hämta av och släppa av folk innan mig, men uberchauffören var otroligt trevlig så det var ändå okej. Vi pratade massa om träning, pride, los angeles, killar, sverige osv. När jag väl var framme i Hollywood mötte jag upp syrran och Anders för att käka världens godaste nachos-tallrik och dricka bärs. När vi druckit och ätit upp begav vi oss hem till syrran. Det är första gången jag varit hemma hos henne, så de var kul. Vi stack upp med varsitt glas vin och drack det uppe på deras takterass. På takterassen kunde man klättra upp ytterligare ett steg till en plats på taket där man kunde stå och blicka ut över Hollywoodskylten, hollywood records och massa annat. Man kände sig så fri.

Efter vinet drog vi vidare till Saint Felix för ytterligare ett glas vin och sedan vidare till kvällens slutdestination; hotel café där vi skulle kolla lite liveuppträdande. Vi kollade 3 stycken olika och det var helt fantastiska artister, med så mycket personlighet, utstrålning, charm och talang. Favoriterna var helt klart Matt Holubowski och Jade Bird. Matt Holubowski gav mig så många "wow.....". Hans röst gjorde en mållös. Efter spelningen stack vi till Anders där vi alla skulle sova (då vi skulle upp tidigt dagen efter för att sticka och hämta upp en sport jeep för att sedan köra till öknen för musikvideoinspelning och photoshoot.). När vi gick hemåt så kom det massa polisbilar och omringade en annan bil och en helikopter som flög runt ovanför oss med strålkastare så nått var nog på gång i stan. När jag sen skulle sova tyckte jag även mig höra två skott men ännu oklart om det vart något.

Vid klockan 9 begav vi oss från hollywood för att hämta upp sportjeepen som syrran och Anders hyrt för att använda till musikvideon. När vi hämtat upp bilen och gått igenom lite praktiska saker med ägaren så begav vi oss iväg med riktning mot Randsburg, även kallat "The living ghost town". När man kör mot Randsburg så kör man hela tiden lite uppåt, det är inget man direkt märker förrän man når öknen och hettan slår till som en käftsmäll. Det var så kopiöst varmt att man svettades konstant, det vart nästan jobbigt att andas och det finns knappt skugga någonstans. Man dricker och dricker men har konstant törst och man blir såååå dåsig och slö.

När vi nådde Randsburg så var det som att komma in i en övergiven liten westernby. Det säg bo cirka 67 personer i byn och de har bevarat mycket av det gamla. Vi kom fram till en liten lokal pub där vi stötte på ett MC-gäng och några andra invånare och de mottog oss med öppna armar och var väldigt nyfikna och välkomnande. Det kändes precis så som man förväntar sig att det skall göra med en enda pub i stan där alla hänger. Precis som på film. haha! Den ena mannen berättade att det var i anslutning till Randsburg, ute i öknen som Charles Manson bodde, en mördare som fortfarande idag sitter i fängelse. Inte för att skrämma upp oss, men en intressant story! haha!

Hela dagen körde vi runt, fotade, filmade, åkte med bilen, jag jobbade mycket med att försöka fånga många vinklar, bra ljus, filma osv. Jag tycker det är så sjukt kul, att hålla på med film så jag levde i mitt esse. Behind the camera så att säga. Vid 22.30 var jag hemma från en heldag i öknens hetta och jag sov som en stock.

Likes

Comments

Los Angeles

Idag efter träningen var jag sugen på att hitta på något så jag föreslog för Ebba att vi skulle tar varsin cykel för att cykla till manhattan beach så sagt och gjort så gick vi till leasingcentret och bad om att få låna varsin cykel. Det stod att det skulle ta cirka en timme att cykla men med ett par cruiserbikes så tar det betydligt längre tid haha. Det blev en tur på ungefär 4mil tur och retur men det var otroligt fin miljö på vägen från Venice till Santa monica.

Vid en sträcka av den bit vi cyklade så flög alla plan som avgår från LAX otroligt lågt och det var så jäkla fascinerande. Vi hade sååå ont i ben, rumpa och knän när vi var hemma sen att resten av kvällen spendares i soffan haha.

Likes

Comments

Los Angeles

Den när Kennedy William Gordon (Rockwell) följer efter en ut från Ralphs och utbrister "I really like that ponytail of yours, and your blue eyes, it's like a dream come true" och försöker övertala en att gå ut på en dejt.

Dagen idag började med hårdträning (Crossfit), några timmar på stranden, hem, slappa och sen övervägning att gå till Ralphs för att handla snacks till filmkväll med Ebba. Jag var lagom svettig och go, inget smink, sliten efter en lång dag och sjukt trött. Jag går inne på Ralphs och plockar ihop lite saker, packar ner varorna i kassen efter jag betalat och går ut från Ralphs för att gå hem. När jag kommer utanför dörrarna hör jag en man bakom mig men tänker att "ääh de e väll någon skummis som går bakom mig", men han säger då ännu en gång "I really like that ponytail of yours" varpå jag vänder mig om och möts av en man som fortsätter att prata med mig. Jag fortsätter att gå och orkar inte riktigt prata, jag stinker svett känner mig ofräsch, är trött och vill bara hem. Men mannen ger sig inte utan fortsätter att gå efter mig och prata. Till sist stannar jag och där började en lång konversation på cirka 15 minuter.

Mannen presenterar sig med namn och att han kallas Flash, eller Rockwell, berättar saker om musik och jag tänker att han mest myttar ihop en historia för att lura i mig att han är känd. Han ber mig om att få ta ut mig på middag och påpekar flera gånger att han är en god man och att om jag är hälften så fin på insidan som utsidan så är han världens lyckligaste man om han skulle få äta middag med mig. Vidare utbrister Rockwell att jag säkert känner igen en låt han gjort "somebody´s watching me" och börjar sjunga på den varpå jag instämmer att ja jo den har jag ju hört. Jag tänker fortfarande att han försöker lura mig. Han berättar att han skall göra comeback, han berättar att han och Michael Jackson gjorde ovannämnda låt ihop osv. Jag tänker fortfarande att han myttar. Det kommer sedan förbi en man som går förbi och bara "HEEEY MAN, your the king!!" och sjunger en bit på låten och jag börjar nu ana att det kanske är Rockwell jag står och pratar med. Efter många om och men bytar vi nummer då han vägrade gå om jag ej bytade det, och väl hemma gjorde jag lite research och jepp, det var Rockwell.

Det coola med Rockwell är ju också hans farsa Berry Gordy som är en stor musikproducent som bland annat signade Jackson 5.

Likes

Comments