Att äta bullar är något av de bästa jag vet men ibland kan jag tröttna på den vanliga kanelbullen och då brukar jag lyxa till de med Nutellabullar med banan chip på toppen men får bara var försiktig så att man inte äter för många, för dom är himmelsk goda!

Så här gör du mina super goda Nutellabullar.


Ingredienser:
150 g smör, rumsvarmt
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1 dl strösocker
½ tsk salt
eventuellt 2 tsk stött kardemumma
800 g (ca 1,4 l) vetemjöl

Nutellafyllning:
bred ut 50 g mjukt smör och 100 g Nutella på den kavlade degen.
Till pensling:
1 ägg
Bannan chips

Så här gör du:
Steg 1: Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
Steg 2: Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker, salt och eventuell kardemumma.
Steg 3: Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.
Steg 4: Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
Steg 5: Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
Steg 6: Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
Steg 7: Rör ihop ingredienserna till nutella fyllningen och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle.
Steg 8: Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Steg 9: Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformarna. Låt de jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Sätt på ugnen på 225-250°C. Pensla och grädda bullarna i cirka 5-10 minuter.

Av: Sarah Appel

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har precis kollat klart på Melodifestivalen och skulle vilja säga att jag bara tycker att den har blivit sämre, inte bara låtarna och artisterna utan också hela upplägget. Tycker inte att artisterna håller måttet... Det är konstiga låtar och texter samt att många av artisterna sjunger falskt. Jag hoppas att det beror på att det är något fel med ljudet som går genom TV fast samtidigt kan de inte vara fel på ljudet varje år det är Melodifestivalen. 

Jag kan helt ärligt säga att jag älskade Melodifestivalen när jag var liten men nu kollar jag helst på en film eller ett annat program. Men tycker fortfarande det är viktigt och kolla vem som går vidare så då byter jag tillbaka en kort stund. 


Nu kommer vi till det där moment där jag berättar om jag är nöjd med artisterna som gick vidare eller inte. Jag är faktiskt nöjd med dom som gick vidare för de var dom artisterna med bäst låtar och texter plus att sångarna inte sjöng lika falskt som dom flesta andra gjorde. Så bra röstat Sverige!

Jag tror även att Benjamin Ingrosso och Mariette kommer att vara i toppen av finalen och kämpa för att få representera Sverige i Eurovision.

Av: Sarah Appel

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp vid kl: 10.30 med huvudvärk, men eftersom att jag bestämde mig dagen innan för att gymma idag så var de bara att sätta på sig tränings kläderna och låtsas som att huvudvärken inte fanns. När jag väl kom till gymmet bestämde jag mig för att löpa i 20 min och sedan köra ett ordentligt gympass. Mitt pass blev att göra mage och kondition.  

Mitt pass:

20 Situps
20 Crunch mellan benen
20 Bentryck
20 Alternerande hälnuddingar
20 Ben pull-upp

Allt detta gjorde jag 3 varv!

Av: Sarah Appel

Likes

Comments

Det är alltid viktigt att få en bra start på dagen och det kan du få igenom att äta en bra och nyttig frukost som håller dig mätt hela dagen och är energirik. Mitt tips är att äta en skål med granola, färska bär och en juvlig mjölkfri yoghurt smak av citron.

Det du behöver är:

1/2 dl valfri granola

1 dl färska bär

valfri mängd mjölkfri citron yoghurt

​Av: Sarah Appel

Likes

Comments