Valborg

Det har precis varit valborg och till denna högtid hör även alkohol hemma enligt dem flesta. Även enligt mig. Jag firade valborg tillsammans med två tjejer, jag går/har gått i samma lag. Vi drog till stadsparken och som diabetiker är alkohol farligt, det är det såklart för alla men det är farligare för en diabetiker. Det är just för att levern prioterar att bryta ner alkoholen och att höja blodsockret prioteras bort, som diabetiker så får man själv ansvara för att hålla sockret uppe om man konsumerat alkohol.
Det som funkar för en annan kanske inte fungerar för en annan. Mina erfarenheter av alkohol är att jag först stiger ca 6 mml och sen bara rasar. Så innan jag stack till stadsparken åt jag en stadig frukost för att ha ett bra energi förråd. Ökade inte basalen iheller, min syster sa till mig dagen innan att jag inte ska dricka om jag ligger på 7-8 och neråt. Jag brukar inte dricka alkohol om inte blodsockret ligger på minst 9-10. Ligger jag där så vet jag att det är ganska säkert. 

I Stadsparken är det oehört mycket folk under valborgsfirandet, mellan 20-50 000 och det är jätte trångt. Jag vet att folk trampar på en och slår emot en, så innan jag begav mig dit tejpade jag fast slangen till pumpen, så att om någon skulle slå till mig eller om jag står i folkmassan framför vita scenen så rycks inte infussionssetet av. Min Libre hade jag i jackfickan tillsammans med druvsocker, allt annat låg i min väska. Om jag skulle bli bestulen på insulinpump, sprutor etc så hade det bara varit att gå upp till lasarettet och tala om vad som hänt. Detsamma kommer jag göra när jag ska upp till Båstad och festa och när jag ska till Big slap. 

Vi alla hade bidragit med något och vi hade med chips bland annat. Chips är faktiskt jätte bra att äta under tiden som man dricker alkohol eller efteråt.
Eftersom att jag är diabetiker och var på södra Sveriges största spontanfest där iprincip alla är fulla, så var jag tvungen att skriva på min ena hand att jag är typ 1 diabetiker och vid medvetslöshet/okontrollerbar, ring 112!
Ni undrar kanske varför, och jo det är för att en diabetiker som har riktigt lågt blodsocker och en människa som är berusad beter sig likadant. Vilket betyder att om polisen ser mig vinglandes i parken eller att jag går lite vinglit och skriker och sen faller ihop så kommer dom sätta mig i fyllecell då dem antar att jag är aspackad. Av den anledningen skrev jag på min hand, för ramlar jag ihop så finns där en sannolikhet att de ser det och då kan mitt liv räddas. Hade även på mig mitt halsband där det står mina person uppgifter. 
(Har tvättat händerna en del, därför det slitits bort) Bortsett från öl och cider så hade jag även med mig Pepsi, med socker i. Det är just för att om jag märker att mitt blodsocker börjar sjunka lite så kan jag varva mellan läsken och det andra. Under hela firandet låg jag mellan 16-17 och efter ca 2 timmar började jag sjunka. Sänkte basalen då jag kommer sjunka senare mot kvällen. En grej ni kanske inte visste är att ju högre alkoholhalt desto mer kommer ditt blodsocker påverkas. Dricker jag tex Cider på 4,5% så sjunker jag och ligger lite pressat, medans om jag deicker sprit så kommer jag sjunka KRAFTIGT. Nu menar jag kraftigt, där kan man se på häftiga saker.

Bortsett från detta så hade vi en jätte trevlig och rolig valborg.  I början satt vi på ett ställe som kanske inte var det bästa, för det var där ALLA gick. Jag som satt ytterst blev trampad på fötterna, sparkad i rumpan, ett slag mot huvudet (troligtvis någons armbåge). Ni som känner mig vet att jag kan bli jätte fumlig efter ett tag  på festligatillfällen och det slutar alltid med att jag spiller ut drinkar, glas, skvätter dricka och spiller över mig själv. I detta fallet var det öl och jag råkar spilla öl på ena tjejen säkert 2-3 gånger. Sista gången kunde jag inte hålla mig för skratt och just då kommer en person och skvätter ut halva sitt glas på mig. Min klumpighet fortsatte för efter ett tag slog jag till den andra tjejens glas och innehållet rann ut på hela filten och hennes mobil och powerbank låg där. Den klarade sig som tur är, hade annars fått betala för det. Utöver detta så höll vi på att bränna ner hela Stadsparken och lite till, vi skulle nämligen grilla och jag gick och hämtade vatten ifall det skulle gå åt helvete. Det blåste en del men inte så värst mycket, efter ett tag får vi igång grillen och vi inser ganska snabbt att vi måste släcka den för det kom eld mot oss på grund av att det började blåsa lite mer. Jag kunde inte släcka då elden kom mot mitt håll, så gav flaskan till ena tjejen. Lågan blev lite större och folket som var i närheten skrek har jag för mig. Vi skrek också, dock på varandra då vi fick panik och då kommer det en kille som är aspackad med en spritflaska och tänkte hälla det på elden, men vi hann stoppa han i sista sekunden. Jag och Jennifer var helt sotiga i ansiktet, troligen efter grillen (för elden kom mot oss och det flög gnister. Nu när det gått ett par timmar sen jag konsumerade cider och öl, har mitt blodsocker rasat från 17 ner till 6. Basalen går på 50% och trots mat och godis så går jag inte att få uppnaå mycket, men oavsett så måste jag få i mig matinsulin för annars får jag svältketoner. Det jag gjort är att jag satt 2E förlängt på 30 minuter. Så ser vi om jag måste avbryta det eller kan ge dosen. 


Update: Nu dagen efter ligger jag på 4,6 med en pil rakt neråt, har sjunkit jätte snabbt. Basalen går på 50% och får käka chips. Jag har själv orsakat det och är en smäll jag får ta. Jag har själv valt att dricka cider och öl och får därför stå för konsekvensen, det vill säga detta. 


Gillar

Kommentarer