Södra distriktsmästerskapen + genrep

Hej alla!
I helgen avgjordes det södra distriktsmästerskapen i cheerleading, det gick super bra!

I torsdags hade vi våran sista träning innan DM och jag hade även börjat få bukt på mitt blodsocker, efter den träningen sjönk jag men lyckades hålla det bra. I fredags var det dax för genrep inför helgens tävling, jag fick ta med cheerleading sakerna till skolan, dvs skor och min träningsväska. Blev en del blickar, positiva eller negativa vet jag inte. Hade inte så mycket val då jag inte hann hem, direkt efter skolan tog jag tåget till Malmö C där jag sedan tog bussen till min systers lägenhet. Blodsockret låg bra och jag bytte om och gick snabbt ut med hunden, därefter gick jag bort till Spot där jag tillsammans med min pappa åt pizza. Behövde ordentlig mat innan genrepet och därför blev det restaurang. Det var super gott och vi fick in pizzorna på en slags planka. Ganska coolt, har innan fåty på tallrik när jag tidigare ätit där. Innan pizzan låg jag på 10 och tog 4 enheter kombinerat, 50% direkt och 50% utspritt under 45 minuter. När vi var klara på Spot körde pappa mig till Baltiska hallen där genrepet skulle hållas, väl på plats fick jag håret fixat av min ena tränare. Vi hade även på oss våra nya fina rosetter, vid 18 tiden började uppvärmningen och blodsockret låg på 14 men vände ganska snabbt igen och mådde inte bra. Det syntes nog utåt också, både lagkamrater och mina tränare frågade hur jag mådde. Vilket jag uppskattar otroligt mycket❤️ Jag har legat mycket på 10-17 den senaste månaden och inget har hjälpt, nu i veckan lyckades jag äntligen hitta de doser jag behöver just nu. Det resulterar ju i att jag ligger inom målvärdet, men eftersom att jag är van vid att ligga högt så mår jag som jag gör när jag har lågt blodsocker när jag kommer ner på de normala värdena.


Genrepet gick bra annars men fick ta det lite försiktigt emellanåt så att jag inte skulle må ännu sämre, efter att vi hade kört vårt program frågade min ena tränare hur jag mådde. Blodsockret låg på 7, hade sjunkit från 14 till 7 under loppet av 1 timme. Även fast jag åt en bar och godis så sjönk jag, natten till lördagen vaknade jag helt matt och skakig. Låg på LO och fick ta mig ur sängen för att få i mig något för att höja blodsockret, jag fick lite panik då jag skulle tävla samma dag.

Igår vaknade jag vid 5:30 och fixade mig och tog på mig uniformen och åt frukost, låg då på 4,5-> och åt 2 mackor och tog vanlig dos. Vågade inte ta 2 enheter extra som jag annars brukar göra till frukost, det var tur det för jag steg inte mer än till 11. Vi körde hemmifrån vid 06:45 och kom till Baltiska hallen i Malmö strax innan 8. Där mötte jag upp laget och tränarna och sedan gick vi till omklädningsrummet där vi fixade hår och smink, jag lockade några av lagets hår och jag fick även hjälp med att locka mitt. Det blev lite stressigt i slutet då klockan var 09:38 och jag satt osminkad och invigningen av tävlingen började 10:00. Där blev det snabba pix, på med skorna snabbt och få sminket på snabbt samt lösögonfransarna. Vi hann precis till invigningen, först hittade vi inte rätt läktare. Den första vi sprang till var full så vi fick springa snabbt till andra sidan. När klockan slog 11 samlades laget och jag åt en bar då jag inte hade ätit sedan 6 på morgonen, blodsockret låg på 10,6-> och jag tog 2 enheter till den. När vi hade ätit snabbt begav vi oss till uppvärmningshallen, blodsockret sjönk under uppvärmningen så fick avbryta en stund. Är ganska dumt att fortsätta med fysisk aktivitet när man ser blodsockret rör sig fort och man vet att man ska stå på mattan om 15 minuter. Det stabiliserade sig ganska snabbt igen och jag kunde återgå till uppvärmningen. Fick dock ta det lite lungt när vi körde genom programet, vill gärna ha ett blodsocker jag kan tävla på. Vill absolut inte svika mitt lag med ”Nej tyvärr jag kan inte tävla, blodsockret rasar”. Det får inte hända, har alltid läsk och godis i beredskap. När vi var påväg till mattan kopplade jag av pumpen och kollade blodsockret en sista gång, låg då på 12. Därefter överlämnade jag min väska till min ena tränare och när vi stod där bakom draperiet kom nervousiteten och jag lovar att mitt blodsocker steg som bara den. Gick från 12 till 17 på bara 5-10 minuter, men vi satte HIT ZERO!!!

Bild tagen av: @bettypersson

Direkt efter att vi tävlat gick vi till omklädningsrummet och därefter hejade vi på junior level 2 laget Eclipse. När de hade kört gick vi bort till matsalen och åt lunch, det serverades lassagne och det var riktigt gott. Nervositeten märktes fortfarande på blodsockret men gav sig efter någon timme, när de sista laget hade kört tog vi lagbilder utomhus.

Tyckte det var ganska kallt, men vill man få bra bilder får man lida lite. Var dock plusgrader och sol idag, förra året var det snö och minusgrader när vi stod ute i uniformen och fotograferades. Vid 16 tiden drog prisutdelningen igång, de slumpade olika klasser. När de ropade upp ”Topp tre i klassen senior level 1 är...” då blev alla i laget helt nervösa och vi höll varandras händer, de ropade först upp Göteborg, sedan ett annat lag och det var bara ett lag kvar. Sen ropade de upp ”Malmö allstar cheer Omega!” Vi flög upp från läktaren och jag blev ganska lättad över att vi lyckades ta oss till topp 3, sedan ropades vi upp som bronsmedaljörer. Vi blev jätteglada och många av oss grät, inklusive jag. Grät dock inte förens strax efter att jag kramat mina tränare, tog tid för mig att förstå att vi tagit medalj i DM södra 2019. Vi är alltså tredjebäst i södra sverige i klassen senior level 1!!

Här nedan kommer fler bilder från gårdagen

  • Cheerleading
  • Nära Hoppgränd , Höör

Gillar

Kommentarer