Mitt första modelljobb

Måste bara säga WOW vilket bra start på 2019! För er som inte redan vet det så har jag fått mitt första modelljobb, det började med att jag satt hemma i tisdags trött och dåsig efter nyårsfirandet. Mot kvällen fick jag ett meddelande av min syster då hon undrade ifall jag gjorde något på torsdagen, vilket jag inte hade. Det dröjde ett bra tag, när vi skulle äta middag kom min papp och sa att hon skulle hit och eventuellt gå en visning på torsdagen. Då kollade jag lite häpet och utbrast ”Det kanske därför hon skrev till mig och frågade om jag gör något på torsdag!” sen kastade jag mig av stolen och sprang till mitt rum för att hämta mobilen och då hade hon skrivit ifall jag ville ha ett modelljobb på torsdagen. Det fick jag slutligen! Jag var modell för Jolie Bridal, de säljer då bröllopsklänningar och balklänningar/aftonklänningar. Gud vad jag väntat på bara få vara modell någon gång! Visst det var kanske inte ett stort jobb men man måste börja någonstans, nu har jag ju något i ”modell CV:t” ifall de undrar om jag har tidigare erfarenheter. Har googlat runt lite och snokat lite på hur de olika Victoria’s secret modellerna påbörjade sin karriär. Ska fortsätta söka till de olika modellagenturerna, för man behöver nästan det för att komma någon vart! Har sökt till Nelly.com men jag saknade agentur. Men ska även anlita en fotograf som kan ta lite bilder på mig som jag sedan fixar till portofoli samt mina gamla ”modellbilder”. För att sedan lämna in till de till de olika agenturerna och hoppas på napp. Målet är att nå Victoria’s secret, ganska högt mål. Men allt går om man verkligen vill, fake it til you make it!

Till er som sa att jag ALDRIG kommer bli modell/få modella och håna mig i grundskolan för att jag ville bli det, 👋🏻

I förigår hade jag plötsligt 2 timmar på mig att ta mig till Malmö, det tar då 1 timme att köra dit drygt. Detta betydde då att jag hade totalt 1 timme på mig att gå från mitt fula mode till att fixa till mig och sminka mig. Jag tog på mig lite lätta kläder så det skulle bli smidigt sen när jag kom dit, vi körde då till Malmö och hämtade sedan upp min syster. Pappa släppte av oss vid butiken där vi skulle prova våra klänningar och provgå catwalk i dessa klänningar i högklackat. Jag hade då pumps och har aldrig gått catwalk i sånna! När jag skulle provgå i klänningarna fick jag tyget under skon hela tiden och vinglade och snubblade nästan på klänningen! Vi kom då överrens om att jag skulle ha lägre klack då dessa var för höga för mig! När vi kom hem tog mamma oss på en kurs, hennes egna då. Hon har själv varit mannekängmodell i sina yngre dag. Så hon tog på sig sina klackar och visade hur man går och hur man gör vid olika plagg, tex ”Har du en jacka så gör du såhär”. Jag vet hur man går catwalk och har vetat det ganska länge, går lite smått sånt hemma för att leva in i mina drömmar. Men att gå i pumps och i de klänningarna på deras golv gick ej, det blev inget bra. Men vi övade, sen kom jag på min genialla idé, hämtade min ena morgonrock och knöt den längs benen så den hängde som de klänningarna, sen knöt jag så det blev svårare att gå. Sen på med klackarna jag skulle ha, sen gick jag fram och tillbaka, och fick inte sluta förens det såg någorlunda bra ut. Det finns olika tekniker när man går i olika plagg, i mermaid dress sparkar man fram klänningen, de hade jag svårt att få in då jag trampade hela tiden på den. Igår åkte vi hemifrån vid 12 och lämnades av i Malmö hos min syster, där åt jag middag vid 14 tiden och sedan vid 16 tiden åt jag en bar. Detta för att få energi och för att hålla blodsockret uppe! För det går inte som modell att säga ”Nej jag kan inte gå för mitt blodsocker är lågt”, för det skiter dem i när man kommer in i den riktiga modellbranchen. Blodsockret låg högt hela tiden, dels pågrund av nervositet men även då jag hade infektion i kroppen som nu brutit ut. Under genreper hade jag bh:n på för att kunna ha pumpen i kopplad. För som ni vet kan en diabetiker inte vara utan insulin i mer än 2 timmar. När showen sedan drog igång och vi skulle ta på oss klänningarna igen, då fick jag koppla av den. Kollade blodsockret en sista gång. Det var jätte stressigt där bakom scenen, så när jag kom in efter att ha visat upp en av klänningarna hittade jag min pump på golvet!! Lyckligtvis hade ingen trampat på den och den var hel, jag upptäckte detta när jag hade visat den sista klänningen så jag behövde ej stressa med att få av den och på med en ny. För dä hade jag ej kunnat ta upp pumpen, då hade jag fått be en av tjejerna som stod och hjälpte till att ta upp den. Jag klarade att gå i klänningarna, träning ger färdighet. Vill ni se showen kan ni antingen gå in på
min facebook för jag har delat den där, eller så kan ni söka på Jolie bridal på facebook och leta upp liven! Nu efter showen har jag fått feber och ögonen är glansiga.

Här är en bild på mig och min syster precis efter genrepet

  • Vardag
  • Nära Löparevägen, Höör

Gillar

Kommentarer