Nordhordland FHS

Heisann sveisann dere!

Jeg henger litt etter med oppdateringene her. Har veldig lyst til å skrive om alt vi gjør her, mest for min egen del så jeg har noe å se tilbake på når året er omme. Skal prøve å komme meg ajour med ukene før høstferien min er over, altså i slutten av oktober. Vi reiser jo til Israel i omtrent tre uker nå på lørdag!

Over til overskriften! Vi gjør så utrolig mye kult på Sport & Outdoor! Altså, det første vi gjorde var å dra til Voss for å prøve oss på elvekajakk. Definitivt noe jeg har lyst til å gjøre igjen! Vi hadde strålende vær og to veldig flinke instruktører som gjorde det hele veldig bra. Vi startet med å venne oss til hvordan det var å sitte i en kajakk og hvordan man skulle bruke strømmen til å komme seg dit man ville, enten det var til andre siden, oppover elven eller ned den.

På kvelden kjøpte vi pizza før vi dro opp til Myrkdalen og hytta til Henning, læreren vår, hvor vi skulle overnatte. Her spilte vi kort og koste oss før flere av oss sov ute under åpen himmel. Det duskregnet visst litt i løpet av natten, noe hvertfall jeg ikke la noe merke til. Dag to i elva var det tidlig opp for å dra ned til Voss igjen, hvor flere utfordringer ventet oss nå som vi var blitt litt kjent med elvekajakk. Nå bar det nedover strykene, og det var nok noen som ble litt våte denne dagen (inkludert meg, Hehe). Etterpå dro vi inn i sentrum og kjøpte softis som belønning, det smakte virkelig godt.

Elvekajakk er virkelig noe jeg har lyst til å gjøre igjen!! Utrolig gøy, og veldig kult å ha gjort det, spesielt i Voss - ekstremsporthovedstaden!

vi snakkees

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Holaa!

Nå er jeg alt godt inne på min fjerde uke på folkehøgskole, og tiden har virkelig flydd avgårde! Det har skjedd så mye, og jeg har møtt så mange fine mennesker. Vanskelig å få presset inn tid til å blogge, men jeg skal da klare noen innlegg her og der! Gleder meg til alt som venter og alle jeg skal få bli kjent med dette året. Tenkte nå å fortelle litt om hva vi har gjort her den aller første uken, jeg vet mamma og pappa er veldig nysgjerrige hvertfall! Er sikkert flere der ute som lurer på hvordan det er å gå på folkehøgskole, og den første uken skjer det utrolig mye flott.

Vi får starte med lørdag. Jeg, mamma og pappa sov over like utenfor Bergen fra fredag til lørdag etter å ha kommet frem sent fredag kveld. Lørdag hoppet jeg i dusjen, fikset meg og deretter satte vi kursen mot Frekhaug og Nordhordland FHS. Her fikk jeg registrert meg, tatt bilde til skolebeviset og fikk nøkkelen til rommet. Rommet mitt ligger i Nordgaard, N-205, og roomien min er ei utrolig hyggelig jente fra Stavanger. De første timene ble brukt til å pakke ut og komme meg på plass. Utover dagen var det middag, litt info om Israel/Jordan-turen i oktober, åpningsfest og møte med klassen. Klassen min er en liten gjeng på 15, så vi kommer nok til å bli godt kjent dette året! På kvelden var det spill og kake nede i Cafe Kaktus og i kosekroken. Jeg var også ute og så litt på fotball sammen med en gjeng andre jenter.

Søndag hadde vi en guidet tur på området rundt her sammen med læreren. Da fikk vi sjansen til å bli litt bedre kjent med hverandre, samtidig som vi utforsket Frekhaug. Denne dagen badet vi faktisk i havet også! Veldig friskt og deilig, hehe. Vi var også hos læreren og spiste pizza denne kvelden. Vi hadde fått i oppdrag av læreren å gå sammen to og to på veien bort til han fra skolen, for så å presentere hverandre. Etter vi hadde gjort det hadde vi litt leker, mens vi fikk brownies og is! Naammm. På kvelden satt vi nede i kosekroken, hvor man finner sofaer, bordtennis, biljard og fotballbord, og her spilte vi blandt annet Ryktet går.

Mandag var det duket for Teambuilding! Vi ble delt inn i lag etter hvilken rad vi satt på i foredragssalen den morgenen. Lag 14 besto av kun jenter, og jeg synes vi var utrolig flinke og gjennomførte de ulike utfordringene veldig bra! Vi skulle blant annet klatre i et tre, lage sang med bevegelser, lage "pyramide", gjennomføre ulike tenkeoppgaver og sparke fotball i et lite mål etter å ha snurret 10 runder rundt. Folk var forresten utrolig flinke og kreative når det kom til sanglagingen - wow altså! Også denne dagen badet vi i havet. Friskt og deilig.

Tirsdag skulle korridorene konkurrerere i volleyball. Vi skulle også kle oss ut og lage heiarop. Veldig morsomt haha. Som du kan se på bildet over kledde N2 (internatet Nordgaard etasje 2) seg ut med fargerike t-skjorter, lue, svarte striper i ansiktet og plastpose! Vi vant dessverre ikke hverken volleyballkonkurransen eller heiagjengkonkurransen, men vi kom hvertfall til semifinalen da. Denne dagen skulle vi også søke valgfag og samtalegruppe. Kom inn på årbok og dans, og kom ikke inn på barista, aromaterapi og crossfit dessverre. Gleder meg masse til å komme ordentlig i gang med valgfagene!

Onsdag hadde vi litt om "mulighetenes år" i foredragssalen etter morgensamling. Etter lunsj var det tid for brannøvelser med vaktmesteren hvor vi testet brannalarmene og så på ulike slukkemetoder. Veldig fint å se hvordan alt fungerer og vite hva man skal gjøre om det brenner! På kvelden dro jeg og roomie Alice på IKEA Åsane og kjøpte inn litt av hvert vi trengte til rommet. Lyslenke, pynteputer, kopp til tannbørster, og blomster og mye annet fint. Rart hvordan man alltid finner mer enn man egentlig trenger når man er på IKEA. Etter dette var vi på en koselig sangstund i dagligstuen. Blir mye synging på meg i år merker jeg!

Torsdag var det duket for første linjedagen! Vi dro ut i Haltejohansvika til frisbeegolfbanen der og spilte. Veldig morsom greie det der. Ble en liten svømmetur på noen av guttene da frisbeene til enkelte endte opp i havet, hehe. Etter lunsj hadde vi kameratredning i kano - også utrolig morsomt! Da ble det litt mer bading på oss. Filmet mye av det, så kanskje det blir en liten video etterhvert? Klassen tok seg også en tur inn i gymsalen for å spille volleyball for å avslutte linjedagen. På kvelden ble det kortspill og kos i dagligstua.

Fredag var vi igjen sammen med hele skolen, og vi dro inn til Bergen by for å ha rebusløp (i regn denne dagen, selvfølgelig). Vi ble delt inn i ulike lag, og lag 4 gjennomførte med glans! Tror vi endte opp på en god plassering, men dessverre ikke 1. plass på oss denne gangen :) Etter rebusløpet kunne vi være igjen i byen, og vi var en gjeng som valgte å dra til Akvariet! Etter en lang og våt dag i byen var det godt å komme litt inn, og veldig gøy å se på pingviner, sjøløver, krokodiller og haier! På kvelden hadde stippene (stipendiatene på skolen) en større happening i gymsalen, ullsokkfotball! Jeg valgte å bare se på, ettersom mine fotballferdigheter er noe begrensede..

Hver lørdag er det temadag på skolen. Denne dagen skulle vi egentlig ha bli kjent dag på Frekhaug og Storeknappen, men fordi det var dårlig vær var vi inne og fikk en oppgave; lage en bildeserie. Vi lagde en bildeserie i klassen om å lage sjokoladekake! Veldig smakfull oppgave vi valgte. Tenkte å legge ut videoen vi lagde av denne bildeserien i et senere innlegg. På kvelden arrangerte stippene bokstavfest hvor vi skulle kle oss ut som noe på forbokstaven vår! Gjett hva jeg var da dere. Jeg var en sims!

Søndagene på skolen er heldigvis nokså late, med sen frokost og alt. Det er veldig deilig! Denne dagen var det veldig fint vær så jeg, Aurora, Nikoline og Marit tenkte å ta turen opp Krossfjellet før middag. Vi kom litt for sent i gang, og fant ut at vi heller ville sykle oss en runde på øya her. Så toppturen vår ble til 1,5 mil på sykkel i sol og vakker natur! På kvelden var det bålkos, gitar og sang oppe i amfiet

Veldig fornøyd med min første uke på FHS! Skal bli litt flinkere til å oppdatere fra nå av, men herlighet så mye det er å gjøre her. Sitter jo nesten aldri stille på rommet!
  • 48 Lesere

Likes

Comments

Nordhordland FHS

Mitt navn er Sara, jeg er 19 år og kommer fra et lite sted kalt Modum - nærmere bestemt fra Geithus. Det ligger midt mellom Drammen og Hønefoss. Dette året har jeg forlatt redet og flydd avgårde til en øy utenfor Bergen, for å gå på Nordhordland Folkehøgskole. Jeg skal gå linjen Sport & Outdoor og gleder meg masse til alt vi skal gjøre! På denne bloggen vil jeg først og fremst skrive litt om hverdagen her på Frekhaug for at venner og familie hjemme kan følge litt med på hva jeg gjør. Første innlegg blir en oppsummering av min første uke på skolen, og jeg har så mye å fortelle! Dagene her går i ett, og det er alltid mye gøy å finne på.

VI SNAKKES DA, DERE!

Likes

Comments

  • Facebook
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw