Min första heldag i Huddinge på väldigt, väldigt länge. Jag skall vara här, ja fredag till måndag så jag får gå med Emelie i skolan på måndag. Det var i september jag var här senast och mycket har förändrats. Det som har vart den största förändringen är lilla Alice. Hon har redan fyllt 1 år, hon var så liten när ja träffa henne sist, ett riktigt litet busfrö har hon blivit.

Jag har faktiskt saknat allt med vad Huddinge har att erbjuda, huset, centrum, man kan ta sig över allt utan att de tar slut efter 1 mil. det här är även första gången jag kör på motorväg sedan jag tog körkort i november. Det känns som jag har haft körkort i flera år, dock så det var på tiden att jag fick lära mig kära motorväg, trodde att Emelie utsatte oss för livsfara genom att ha mig bakom ratten här i Stockholm, men vi lever faktiskt. det var mycket, mycket enklare än jag trodde.

Idag har vart en relativt lugn dag. Vi har vart i skärholme och ätit lunch, vart på heron city för att vara barnvakten åt Alice när hennes mamma var och klippte sig. ända sen dess har vi vart hemma o lagat middag och nu har vi satt oss ner för att s se på film och bara ta det lugnt.

I morgon blir det full fart igen för att så fort skärholmen öppnar skall vi dit och kolla kläder, vad gör man inte när man är i Stockholm. Jag skall över fixa lite med Emelie´s hår, klippa och färga det. kanske lägga ur någon bild på det i morgon. Men jag hoppas på att ni haft en bra dag och att eran morgondag blir lika bra.

kram!

/S


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är de en nya dag, ny vecka och ännu än dag närmare studenten. 

Jag kan verkligen inte förstå att om 122 dagar slutar jag gymnasiet och skall ge mig ut i livet. Är så spänd inför allt som skall hända i samband med studenten, vad man skall ha för balklänning, när min studentmössa kommer, vad man skall ha på sig på studentdagen, vad man skall ha för bil på balen, hur kommer vår vagn att se ut? Det är så många frågor och funderingar och ännu mindre tid. Min balklänning har ja fått och är jätte nöjd med den! Men de är ju trots allt några veckor kvar och innan dessa skall man hinna med mycket. Jag har just gått ut på praktik för att jag går Hotell -och Turismprogrammet. Vi skall ha praktik på ett hotell eller en restaurang för att få en yrkesutgång och där vi gör även gör vårt gymnasiearbete. Vi behöver inte göra något långt arbete på 32 sidor.. haha, känns skönt på ett sätt. Vi skall dock kunna skämt t.ex. i mitt fall vanligt arbete i en reception. Ni tänker säkert, de kan väl inte vara så svårt? Jo, de är svårare än de flesta tror, man skall hålla koll på tusen saker..De är faktiskt inte nått att leka med.. haha :) 

Jag har då bestämt mig för att göra min praktik på Clarion Hotell Wisby och den kommer att vara under 10 veckor. Känner att jag kommer lära mig mycket på de här veckorna, det känns även väldigt viktigt att jag blir bra bemött. Jag kände verkligen inte för att göra detta idag med fick en helt annan inställning när ja väl kom dit och dem var hur trevligt som helt. t.ex. när ja berättade att jag skulle var hos dom i 10 veckor så dom "men då är du ju som en i familjen!" de gjorde mig väldigt glad, det är verkligen kul att höra att folk uppskattar en. 

juste, något som också har med hotell att göra är att våran skola anordnar gymnasiet SM här på Gotland för första gången. Det är alltid ett SM för hotell, servering, turism och restaurang programmen.  Vi har gått vidare med två olika lag från vår skola,ett är ett kocklag, de andra laget är ett hotellag jag bestående av mig och min vän Unni. Vi kommer att tävla mot lag från hela Sverige, är så fruktansvärt nervös och ångest fylld över det. Så försöker trycka bort de lite och tänka på annat. men tur som de är, går SM:et i Mars!


Sen vill jag göra en "shoutout" till mina underbara vänner. Ni får mig att må så bra. tack för att ni finns i mitt liv. ❤

/S

Likes

Comments