Explosionens färger är till fixade och är mer "popart" prickar målas bakom med hjälp av akryl och blyertchpenna, vilket är tekniken som sedan används till de flesta mindre detaljerna.

Explotionens utseende på håll. Nu är även bakgrunden och vägen målade i starka färger.

Bilen målad i lila

BOOM! övergångstället och fönster gjorda

Slut resultatet med konturer och alla detaljer.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

På dagens lektion har jag börjat måla på min riktiga bild. Jag började med att skissa upp "the basics" som skulle vara med i målningen och började sedan färglägga. Jag ville ha de starka ganska grälla färgerna som brukar vara vanligt förekommande i pop art stilen. Det blev ganska dåligt så ska fixa till färgerna nästa gång.

Likes

Comments

Skiss process:

Först skissade jag bara upp lite olika symboler man kan använda sig av som är väldigt tydliga. Men som även kan finnas vid vanliga olycksbådande platser.

Sedan började jag fundera och skissa på konkreta olyckor och se hur det kan se ut. Jag lägger även till rök, (index till eld) och funderar på hur man kan göra det på ett snyggt sätt.

Jag har tänkt lite ytterligare hur jag vill göra min bild och jag har kommit på ett bra och tydligt syfte med min bild. Det ska vara en bild som uppmärksammar om alkohol i trafiken. Så jag gjorde en liten mood board om hur jag ville att känslan skulle vara.

Skiss process forts.

Till slut börjar jag göra det mer Pop-art inspirerat. Det är först i detta stadiet jag bästämmer mitt budskap med "don´t drink and drive" Jag lägger då till flaskor och burkar från kända märken och försöker göra dom lite warhol inspirerade. röken ändras till ett typiskt comicbook moln som är ganska typiskt pop artigt. Utropstecknet i BOOM! blir även till "problem med bromssystems symbolen" utan att vara allt för uppenbar. sedan är även öregånsställs och stopp skylten med som innan.

Likes

Comments

​Jag har nu under slutet av förra och under dagens lektion sätt på BBC modern masters om Andy Warhol för att få lite mer insikt om popart och dess uppkomst. 

Jag har även gjort skisser till hur jag vill att mitt verk ska vara upplagt/byggt, Jag vill inspireras bilkrocks bilder och hans "death and disaster" tema. Jag har även funderat på om jag vill jobba med upprepning eller inte.

Nästa lektion efter lunch ska jag testa olika tekniker och uttryck och fortsätta skissa.


Likes

Comments

Process bilder från formanalys uppgiften. Allting är gjort av trianglar och jag har klippt alla trianglar var för sig. De ända sakerna som har en annan form är bakgrunden över horisonten i gult och under horisonten i lila (det lila paritet är även det ända so är målat, då lila papper inte fanns) även den blå horisonten har en annan form.

Jag började att göra bakgrunden i gult och lila, horisontlinjen och palmen. Sedan fixade jag hajen för sig och limmade fast den på pappret och sen klippte jag stranden (de två gula trianglarna i nederkanten) sedan började jag klippa blåa trianglar och försöka mäta så de skulle passa ihop så att alla hörn spetsarna hamnade mot varandra. Då jag ville få den ganska spontana känslan så mätte jag inte ut något innan utan freestylade lite. Sedan gjorde jag samma sak med de röda och orangea vilket va lite klurigare då det istället skulle vara tre färger som skulle ligga "varannan"

Likes

Comments

Jag ville först jobba med expressionismen och inspireras av van goghs målningar, men ångrade mig sedan och tänker jobba med popart. 

Jag tänker jag vill jobba med bil skyltar i min målning för de är väldigt tydliga ikoner

Likes

Comments

Mina ord jag fick var: Natur, Mardröm och Barnslig. Jag är ganska nöjd med mina ord eftersom dom går ganska bra att koppla ihop till varandra.

Jag började göra en mindmap och detta är reslultatet av grejerna jag kom på:

En mardröm jag ofta hade som barn var om att vara jagad av en haj så jag valde att grunda mitt verk på detta. för jag tänker att djur och naturen runt om då är Natur ordet samtidigt som det även är Mardrömmen. Färgerna är "barnsliga" och även det som räknas som mardröm är lite barnsligt, då jag nu i lite äldre ålder drömmer om mer realistiska hemskheter. men jag tyckte bilden blev väldigt tom och tråkig då det inte hände så mycket i den. så jag valde att lägga in en bad anka, för att få in mer barnslighet och då det även är relevant i havsmiljön.


Jag vill även andvända mig utav tekniken att klippa ut pappersbitar och limma fast, så som mattisse jobbade i slutet av sin karriär. Och väljer att bara jobba med trianglar då det ger ett mer hektiskt intryck än t ex. Kvadrater och cirklar. Så jag gör en ny skiss.

Jag gillar komplement kulörer så jag har valt att jobba mycket med det LILA-GULT BLÅTT-ORANGE RÖTT-GRÖNT

När jag först målade skissen så tänkte jag den i ett kvadratiskt format, alltså bara det som är inom den blåa ramen. Men då jag ville ha kontrasten mellan rött och grönt i min solnedgång så tänkte jag göra en palm med gröna palmblad. Då jag redan fyllt i nästan hela bilden med färg så tog jag och målade den utanför bilden. För att sedan på det riktiga veket ställa den i sanden på vänstersida.

Jag diskuterade sedan denna placering av palmen med Merete, och fick då en annan syn på det hela. Att palmen är utanför bilden och hänger på en skör tråd (horisonten) Jag tyckte att det konceptet gjorde bilden mer unik. Och jag tycker att man kan göra kopplingen om rädslan att falla eller rädsla för att hamna utanför vilket är mer relevanta "mardrömmar" när man blir lite äldre. Så jag tänker låta palmen vara placerad som den är på skissen och ändra min ursprungs ide med formatet.

Likes

Comments

Detta är slutresultatet.

Etos: Företagsloggan

Patos: Bilden, tanken är att den ska väcka lite oro

Logos: Texten, till för att övertyga

Målgrupp: Främst Killar men även tjejer ska kunna förstå budskapet

Avsändare: keycode


Likes

Comments

Jag hittar ingen bild på reklam bilden som inspirerat mig, det är iallafall en reklam affisch av Keycode och de gör reklam för deras överfallsalarm, pepparspray och man får ett linne på köpet. På denna affischen är det en tjej som springer ute i skogen och jag har valt att ändra könet och plats. Det var även lite anledningen till att jag inte gjorde en tjej affisch med då jag gör en bild som matchar och kompleterar deras redan befintliga marknadsföring.

Likes

Comments

Jag har varit ute och fotat min bror som har ställt upp på att vara modell och även fotat gränden upp till skolan på morgonen när det var mörkt ute. Jag har valt att bara göra en av affischerna då det blev lite stressigt då det tog lite tid innan jag hittade en dag som passade att ta kort på.

Likes

Comments