Vit kladdkaka med Röda bär

Tyvärr vill inte vår lilla vinbärsbusken på tomten leverera som önskat. Några enstaka klasar funna. Men mer än så verkar det inte bli. Så glad blev jag när jag upptäckte att det växte röda vinbär fritt utefter hundpromenaden intill skogen. Ca 2 dl fick följa med hem och förgylla helgdesserten.
Mumsfillibabba!

Vit kladdkaka med Röda bär
3 ägg
2 dl strösocker
150 g smör
200 g vit choklad
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
ca 2 dl röda vinbär
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund springform. Smält smöret i en kastrull och ta bort från värmen. Bryt i chokladen och låt smälta. Vispa ägg, salt och strösocker lite lätt och blanda i choklad och smörblandningen. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och vänd försiktigt till en fin smet. Häll smeten i formen och strö över röda vinbär. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan servering.


