Vit chokladkladdkaka med brynt smör, rabarber & kardemumma

Vit chokladkladdkaka med brynt smör, rabarber & kardemumma

100 g Brynt smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 tsk salt
2 ägg
1 tsk mald kardemumma
2 dl vetemjöl
200 g rabarber

Sätt ugnen på 175°C. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant. Smält smöret och bryn det i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning. Blanda i socker och salt. Rör ner ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Vänd ner kardemumman och mjölet i smeten. Häll den i formen. Skär rabarbern i bitar och strö över kakan.
Grädda i ugnen ca 30-35 minuter.

Gillar

Kommentarer

NillansBlogg
NillansBlogg,
Oj så gott det lät😋
nouw.com/nillansblogg
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Dottern bakade en igår men med plockade smultron
nouw.com/stenhagenbettan