Visst gör det ont när knoppar brister

Förra veckan blev en galen aktiv vecka där cykeln fick komma ut och rastas dagligen på väg till jobbet, från eller både och. När jag äntligen hittade den bästa vägen resulterade det i en halvtimmes sovmorgon och en minskning med det samma i resväg. Sovmorgon och fysisk aktivitet i ett, är verkligen en win-win måste man ju faktiskt säga..... Även om resvägen mest kantas av betong och asfalt i kombinationen motorväg och inte alls är särskilt inspirerande passerar jag iallafall ETT rosaspirande körsbärsträd....... som piggar upp under färden.

Kroppsligt gör sig de nya cykelrörelserna påminda och fotlederna ömmade en aning när det blev dags för helg och ÄNTLIGEN dags att springa igång motionsloppssäsongen! Först ut:

#sthlmtrailrun och första delmålet i #sthlmchallenge.

"STHLM Trail Run är stans häftiga traillopp. Smala stigar, kvistar som piskar dig i ansiktet, doften av jord, vidunderlig miljö och naturen som slår ut i vårens blom runt omkring dig. Trail på riktigt bara ett stenkast från city."

Hundratals ärtgröna löpare samlades ute på norra djurgården och under klarblå himmel och i strålande sol sprang man till slut i mål med sikte på den välförtjänta medaljen.

En glass senare, på Nordic fauna ice cream, och man var på banan igen och det var dags för helgens nästa äventyr.

50 års fest i tokvackert vårväder och beundradsvärd miljö ute på Bosön, Lidingö.

Klackarna i taket!!!

Om fotlederna värkte på fredagkvällen efter en veckas cykling var det ingenting mot den träningsvärk som jag vaknade upp till på söndag morgon........

Trail och efterföljande klackskor med dans var något nytt att bita i för leder som är vana vid asfalt och lågskor.

Fotbollscup, hundpromenader och hemmafix fyllde söndagen och det var så skönt att avsluta söndagen med fötter i högläge och yngsta dotterns hembakade kladdkaka med vispgrädde och jordgubbar. 10 timmars sömn, ledig måndag och kortvecka på det!!!

Vill verkligen slå ett slag för vikten av återhämntning!!!!

Sen...... kan man på´t igen.

Kladdig chokladkaka med smak av kaffe

100 gram smör

2½ dl strösocker

2 ägg

1 dl vetemjöl

3 msk kakao

2 tsk snabbkaffe pulver

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.

Gillar