Vi drar till fjällen!

Efter en helg med inringt jourarbete, sista minuten tvätt och packning, inhandling av ny takbox, skridskoträning och en avslutande fotbollsmatch-vinst!!! begav vi oss äntligen ut på de snöiga vägarna upp mot fjällen. Bättre sent än aldrig heter det väl......? Missade det planerade matstället och blev ljudligt påmind av hungern från baksätet när sjuåringen kved ut sin frustration - "När är vi framme? Jag är hungrig" som en hederlig gammal lp-skiva med hack i. De äldre till åldern, i baksätet, kunde inte missa detta ljuvliga tillfälle till syskongnabb och svarade likt ett eko -" Nu missade vi det, ...igen!"...... Man börjar undra om bara tanken av fjällluft verkar ha en föryngrande effekt på vissa, då vi vaknade på morgonen (läs väcktes!!!! klockan 6.00!!) av en överspeedad barnaskara som lät mer som att vara i åldrarna 2, 4 och 6 än snart 8, 16 och 20........ tillsammans med en hund som väl kunde agera som 1 åring i familjen.

Andas och njut!

Låt mig för övrigt presentera Norra Europas Största Träbjörn!!! i Sveg.

I år var det kolsvart när vi kom fram till stugan och tokmycket snö! Men en bild från förra året får illustrera känslan av ankomst....

"Det är hälsosamt och stärkande i fjällen!"

Som sagt: Snö! Snö! Och åter snö. Och den fortsätter bara att falla! Efter en tur till byn lyckades vi iallafall få till både skidor och en någorlunda fyllt kylskåp. En hundpromenad till byn senare hade vi även lyckats få ihop till kvällens middag då hälften glömdes bort i inhandlingen i stressen av att så fort som möjligt ta sig ut i backen.

Tillslut hade vi alla fått oss några fina åk som även inklududerade en och annan snygg vurpa. After ski var absolut ett faktum! Och det njöts bland annat av lokala färdigheter!!!

1125 – Folklig Pale Ale

Folköl – 33 cl – ALC. 3,5% VOL
”1125 Lofsdalen-Folklig Pale Ale” är, precis som originalet ”1125”, en ofiltrerad och humledominerad Pale Ale men här med humlesorten Cascade odlad i USA istället för i Nya Zeeland. Du kan finna toner av grapefrukt och med en mild men tydlig beska. Ölet är skapat, bryggt och buteljerat av Orsholms Brygghus mitt i Lofsdalens bykärna. Vår inspiration kommer naturligtvis alltid från våra omgivande fjäll, porlande bäckar och fantastiska natur.

Källa:http://orsholmsbrygghus.se/vara-ol/

Gillar