Vem vill du vara om ett år?

Sitter och bläddrar i inredningstidningen "hemma" och läser Pelle Tamleht´s text "Det är starten som räknas" om att börja året på topp - för att kunna slappa på slutet. Låter som en hit tycker jag. Han börjar med att skriva" Det är precis i början det är som allra viktigast. För om du flyttar till en ny lägenhet och inte packar upp och sätter upp tavlor redan första veckan minskar sannolikheten drastiskt för att det ska hända överhuvudtaget." Jag tänker att det är precis så som man brukar tänka med hälsosamma vanor. Köper jag gymkort och börjar träna hårt i januari och lägger om kosten kommer det fortsätta så av bara farten under hela året......

Men det brukar ju inte liksom fungera så....eller?

Risken är istället ganska stor att det bokstavligt talat går väldigt snabbt "utför" efter att man har stått där uppe på "toppen" en kort stund.En tanke är att istället dela upp "backen" i flera åk", att tillexempel skaffa sig en ny, hälsosammare, vana i månaden. Vilket i slutet av året faktiskt skulle kunna resultera i hela tolv nya goda vanor när året är slut. Genom att sprida ut förändringen under ett helt år känns åtagandet förhoppningsvis inte så stort och omöjligt. Att ta en allvarlig funderare över vad man själv tycker är viktigast att lägga krut på just nu. Att värdera, prioritera och sedan agera mot ett av sina mål i taget.

Ett hälsosammare liv är en fantastisk investering för din framtid. Inte bara för kroppen utan för själen och inte minst din omgivning.

En plan skulle kunna vara:

Januari - Börja botanisera i alkoholfria alternativ!

Februari -Äta mer grönt!

Mars- Hitta nya söta källor!

April - Skratta och förlänga livet!

Maj -Känna Rörelseglädje!

Juni - Njuta av Ljuset!

Juli - Tänka på vätskebalansen

Augusti - Familj & Fritid

September - Arbetsliv i balans

Oktober - Tid för Återhämntning

November - Undvik bassiluskerna!

December - Egoboosta

En annan tanke är att det nästan alltid är roligare att lägga till än att ta ifrån.......Det vi lämnat bakom oss

och det som ligger framför oss

är småsaker i jämförelse med

det som finns inom oss.

Ralph Waldo Emerson

Gillar