Vegomåndag

Lasagne med Belugalinser,  Fetaost & Spenat

​Tomatsås

1 Vitlöksklyfta

1 Gul lök

800 gram krossade tomater

1 msk torkad Basilika

1 msk torkad Oregano

1 msk torkad Timjan

salt & Peppar

Rapsolja

Bechamelsås

4 msk Smör

5 msk Vetemjöl

1 l Mjölk

Salt & peppar

(Muskotnöt)


300 gram Fetaost

5 dl kokta Beluga linser

150 gram färsk Spenat

Lasagneplattor


​Hacka gul och vitlök och fräs i lite rapsolja i en panna eller kastrull. Strö över de torkade kryddorna och häll på de krossade tomaterna. Koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar. 

 Värm  upp mjölken till bechamelen något.  Smält smöret och häll på vetemjölet. Häll på den varma mjölken lite i taget samtidigt som du vispar bort klumparna. Låt koka upp och sjuda i ca 3 minuter. Späd med vatten eller mer mjölk om den upplevs för tjock. Smaka av med salt, peppar och eventuellt muskotnöt. 

Grunda botten på en ugnssäker form med ett lager bechamelsås. Fortsätt sedan att varva lager för lager med pastaplattor, spenat, belugalinser, fetaost, tomatsås och bechamel. Avsluta  det sista lagret med Bechamel.  

Grädda i mitten av ugnen i ca 200 grader ca 40 minuter. 

Gillar

Kommentarer