(vegansk) Gravad l*x

Ett veganskt alternativt till den gravade laxen är gravad morot. Inte så dumt alls faktiskt och väl värt att prova. Servera med klassisk hovmästarsås.

(Vegansk) Gravad morot

ca 1 kg tjocka morötter

3 dl grovt salt

Lag

20 vitpepparkorn

2 krukor dill ( eller fryst)

2 msk ättika

6 msk strösocker

1,5 dl vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna och lägg dem trångt i en liten ugnssäker form. Häll över saltet. Baka i ca 40minuter. Låt svalna. Krossa vitpepparkornen. Repa av dillen och spar några dillvippor till servering. Lägg dillen tillsammans med stjälkarna i en kastrull. Blanda i alla ingredienser till lagen och koka upp. Låt svalna. Lägg morötterna i en påse tillsammans med lagen. Tryck ut så mycket luft som möjligt och stäng påsen. Låt ligga kallt över natten. Häll av lagen. Skiva morötterna tunt likt laxskivor. Pynta med dillvippor.

Gillar

Kommentarer