Veckans rester blev dessert

Det är så härligt när försommarkänslan infinner sig. Fredagskväll och en härlig helg att se fram emot! Vad kan vara bättre än att då få en grillad flanksteksbit och lite grön och fräsch potatissallad på tallriken? Kokt färskpotatis blandad med basilikaolja, några räddisor och ärtskott. Lite balsamicosirap ringlandes över, svårare behöver det inte vara.

I veckan som var hade jag en ganska stor beställning på laktosfria chokladmoussetårtor till ett dop. Jag vet inte riktigt vad som hände, men den första satsen chokladmousse blev sig inte lik och ville inte tjockna som den brukar.  Jag blev lite orolig för slutresultatet och började om från början för säkerhetsskull och gjorde en ny. Men eftersom det var så mycket mousse och så tråkigt att behöva slänga, behöll jag ändå den första satsen av ren nyfikenhet. Halva satsen stoppade jag in i kylen och resten frös jag in som en parfait och båda blev faktiskt lyckade tillslut. Resterna från tårtornas chokladbotten blev ett gott smul som jag la chokladmoussen på och för oss stora toppades härligheten dessutom av några droppar Dooley´s. Några grillade fruktspett med jordgubbar och annanas fick förgylla desserten ytterligare.

​Chokladmousse 

4 portioner

​3 äggulor

1/2 dl strösocker

100 g smält choklad

3 dl vispgrädde

Vispa grädden. Vispa äggula och strösocker vitt och pösigt och blanda sedan i den smälta chokladen. Blanda väl. Vänd sist ner den vispade grädden. Låt stelna i kylen för senare uppläggning, alternativt häll direkt upp i portionsformar.

Gillar