Västerbottensostpuffar med smörstekta kantareller och löjrom (glutenfritt) 

Har ju suttit och plöjt igenom massa gamla tidningar och recept i jakt på godbitar att fylla ut kräftbordet med… Dessa var ju oemotståndliga! (Dessutom lätta att göra om till glutenfritt.)

”Luftiga och lättlagade munsbitar fullmatade med godsaker!”

Västerbottenspuffar med löjrom och smörstekta kantareller

3 msk glutenfri mix (ej glutenfritt alternativ 2 msk vetemjöl + 1 msk majsstärkelse)

2,5 dl mjölk

5 äggulor

Salt & peppar

150 gram västerbottensost

5 äggvitor

0,5 litet kantareller

3 msk smör

Salt & peppar

Socker

1 dl créme fraiche

2 burkar löjrom

1 citron - skalet

Dillkvistar

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under vispning. Låt svalna lite. Vispa ner äggulor, salt, peppar och ost. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Smörj en muffinsplåt och häll i smeten upp till cirka 2/3 av formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 -20 minuter. Stek under tiden kantarellerna i en torr panna tills de släpper vätska. Tillsätt smör, salt, peppar och en nypa socker och fortsätt steka tills de blivit gyllene och fått lätt karamelliserad yta. Ställ åt sidan. Vispa créme fraiche. Häll av romen. Toppa västerbottenspuffarna med kantareller, vispad créme fraiche och löjrom. Riv över citronskal och pynta med dillkvistar.

Gillar