Vårcupcakes med smak av Citron

Som små pigga vårblommor i snålblåsten, blev dessa citonfräscha cupcakes med zucchini.
Citron Cupcake
4 dl riven Zucchini
3 Ägg
3 dl Strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa Salt
1 dl Rapsolja
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 Citron
Citronsmörkräm
200 gram rumsvarmt Smör
500 gram Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
2 msk mjölk
1 Citron
Riv zucchinin och skalet av en citron. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägg, olja, zucchini och citronskalet samt saften av en halv citron. Blanda till en jämn smet och fördela i muffinsformar. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Vispa det rumsvarma smöret mjukt och tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölken och vispa i ca 5 minuter. Riv citronskal och blanda i smöret tillsammans med citronsaft efter smak. Toppa cupcakes´n med smörkräm och dekorera eventuellt med söta sockerblommor eller dylikt.

Gillar
Kommentarer
