Vaniljbullar

Alltså Halli Hallå! Det här var ju onödigt gott!!! Ett recept på Vaniljbullar swischade förbi och jag var inte sen att baka en variant.

Mums! Mums! Mums!

Vaniljbullar 2.0

Vaniljkräm

3 dl mjölk

3 äggulor

2 msk strösocker

2 msk majsstärkelse

0,5 tsk vaniljpulver

Vaniljsmör

200 gram smör, rumsvarmt

1,5 dl farinsocker

2 msk vaniljsocker

Bulldeg

3 dl mjölk

30 gram jäst

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 tsk kardemumma

1 ägg

1 liter vetemjöl

100 gram smör, rumsvarmt

Sockerlag

1 dl strösocker

1 dl vatten

Glasyr

Florsocker

Vatten

Vispa samman mjölk, äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull på medelhög värme. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat. Tillsätt vaniljpulver och rör ihop. Låt svalna.

Vispa samman smör, farinsocker och vaniljsocker till en slät kräm. Ställ åt sidan.

Rör ihop samtliga ingredienser till bulldegen i en skål, gärna i kitteln till din köksassistent om du har en sådan. Arbeta ihop till en smidig deg, cirka 8 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Degen är färdig när den släpper från bunkens kanter. Klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.

Kavla ut degen till en rektangel på ett lätt mjölat bakbord. Bred vaniljsmöret på degen och stryk sedan över hälften av vaniljkrämen. Rulla ihop degen till en rulle från långsidan. Skär rullen i 24 lika tjocka skivor och fördela dem jämnt med lite luft mellan varje i långpannan. Låt jäsa under bakduk i 1 ½ timme

Sätt ugnen på 235 grader. Spritsa i den kvarstående vaniljkrämen i glappen mellan bullarna och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter, tills det har fått fin färg. Koka upp ingredienserna till sockerlagen i en kastrull på medelhög värme och låt sjuda medan bullarna gräddas. Pensla sockerlagen på de nygräddade bullarna. Låt svalna. Rör ihop florsocker med lite vatten till en glasyr och avsluta med att ringla glasyren över de avsvalnade bullarna.

😋👌🏼


Gillar

Kommentarer