Välsmakande försommar-mat

Har du inte bestämt vad som ska ätas i helgen än, kommer här ett strålande tips! Något riktigt, riktigt gott som ger en föraning om härlig vår och försommar.

Rostbiff med Parmesanost & pinjenötter

Ca 1 kg rostbiff

salt & svartpeppar

torkad timjan

50 gram pinjenötter

ruccola

Parmesanost

Balsamicosirap

Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in köttet med salt, peppar och torkad timjan och placera det i en ugnssäker form. Tillaga i ca 1,5 timme. Köttet ska ha en innertemperatur på 60 grader. Ta ut köttet och låt svalna. Rosta pinjenötter i en torr panna. Skiva upp köttet i tunna skivor. Lägg ruccola på ett fat och lägg köttet över. Hyvla Parmesanost och strössla pinjenötter över och avsluta med att ringla balsamicosirap över härligheten.

Potatissallad med sparris & salsa verde

Kokt färsk potatis

Sparris

Sugarsnaps

Körsbärstomater

Salladslök

Blandad sallad

Salsa verde

1/2 kruka basilika

1 näve spenat

1 msk dijonsenap

1,5 dl olivolja

1 vitlöksklyfta

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Bryt av den grövsta biten på stjälken av sparrisen och dela den sedan i två, tre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 1/2 minut. Dela på sugarsnaps och tomater och skär salladslöken i tunna skivor. Mixa ihop alla ingredienserna till den gröna såsen. Skär den ljumma potatisen i bitar och blanda med dressingen. Blanda försiktigt i övriga grönsaker och lägg upp på fat.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Detta på inner om vår Midsommarlunch
nouw.com/stenhagenbettan
Naturkrafttillmamma