Vad är det som växer under DN-skrapan?

Som jag sagt tidigare så pratar vi ganska mycket mat på jobbet.. och visst blir det lite lustigt när tre personer oberoende av varandra börjar prata om "Heta hot pots" och har att testat samma recept i stort sett samtidigt.

När jag var och inhandlade ingredienserna till min hot pot hittade jag dessutom basilika från Stadsbondens/ plantagon på min Ica. Så häftigt!!

”Framtidens jordbruk ligger mitt i stan och kräver 99,7 procent mindre vatten”

I DN-skrapans källare finns Sveriges första underjordiska odling!

"Barnkammaren"

Efter att fröna grott flyttas de hit. Här syns små basilikaplantor.

Foto: Anna Z Ek


Fyra veckor tar det innan basilikan kan skördas.

Foto: Anna Z Ek



Min variant av "One pot pasta med bönor och soltorkade tomater"

500 gram pasta penne

ca 6 dl Imat havregrädde

1 förpackning med krossade tomater med basilika

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

rapsolja

ca 1 msk Sriracha chilisås

ca 2 dl strimlade soltorkade tomater

1 burk vita bönor à 400 gram

1 grönsaksbuljong

ca 0,5 tsk chiliflakes

Salt & Peppar

Till servering

1 kruka färsk basilika

skal från 1 citron

Parmesanost

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i en stor gryta. Tillsätt pasta, havregrädde, buljong, chilisås, chiliflakes, soltorkade tomater och krossade tomater tillsammans med ca 1 liter vatten. Koka under lock ca 10 minuter. Häll bort vätskan från de vita bönorna och rör ner dem i grytan. Koka ytterligare ca 2 minuter utan lock tills pastan är färdigkokt. Smaka av med salt och peppar. Riv över citronskal och toppa med hackade basilikablad.

Servera med riven Parmesan.

  • Vego, Pasta
  • Nära Sågvägen -, Sollentuna

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229