Ugnsbakad pumpa fylld med Belugalinser, svamp och Gruyereost

Det finns galet mycket pumpa i affärerna nu!

Så härligt med all färg och form i variation!

🎃

Belugalinser och Gruyerefylld pumpa

Matpumpa

1 gul Lök

1 Vitlköksklyfta

1 stor Morot

Trattkantareller

4 dl okokta Belugalinser

300 gram Gruyereost

Salt & Peppar

1 msk torkad Oregano

Ca 1 msk Srirachachilisås

Rapsolja till stekning

Sätt ugnen på 200 grader. Koka Belugalinserna enligt förpackningen (ca 20 min i saltat vatten). Skala och hacka löken. Skala och riv moroten. Fräs tillsammans med trattkantareller i rapsolja. Krydda med torkad oregano och chilisås. Riv osten grovt. Blanda ihop de kokta linserna, lök/morots-fräset och osten. Skär av toppen på pumporna och gröp ur kärnorna. Fyll sedan pumporna med linsblandningen. Grädda pumporna i ugnen i ca 30 minuter.


Gillar

Kommentarer