Torsk med pepparrot och brynt smör


Måndag och tillbaka i vardagshetsen efter en fantastisk mathelg! Bland annat bjöds det på torsk med pepparrot och brynt smör framför Mellon i lördags. Helt suveränt gott! Helgen var ganska fantastisk helt och hållet får man väl dessutom säga. Härligt vårväder och iallafall några av planerna fullbordade. Lite lister saknas till byggprojekten men det är inget som inte kan vänta. Veckans prio ligger väl i att klippa klart den halvklippta hunden så han slipper gå runt och se ut som en -80- tals Jane Fonda, med päls likt stora benvärmare runt benen. Och sen fokusera på att packa inför nästa veckas sportlovssemester i fjällen!!!!! Ska bli så galet härligt! Dessutom ser jag vansinnigt fram emot att bli bjuden på lite middagar nästa vecka. Eftersom vi turas om att stå för matlagningen när bästa vännerna i grannhuset är uppe till fjälls samtidigt som vi.

Granngemenskap när den är som bäst!

❤️


Torsk i ugn med riven pepparrot, brynt smör och pressad potatis

600 g torskfile

800 g potatis

200 g smör

100-150 g riven pepparrot

250 g färska sockerärtor

0,5 dl vitt vin

Salt & Peppar

Sätt ugnen på 125 grader. Skala och koka potatisen. Krydda fisken och lägg i en ugnsfast form, häll över vinet. Sätt en termometer i den tjockaste delen av ena filén och sätt gladpack över formen och se till att den sitter tätt. Sätt termometern på 56 grader och sätt in formen i ugnen. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta och puttra tills det har fått en gyllene färg, ta genast av från värmen så det inte bränner. Koka upp lättsaltat vatten och låt sockerärtorna koka i 1 minut när fisken är klar. Pressa potatisen genom en potatispress, om det inte finns så går det bra att ”stompa” den med en trägaffel.

  • Nära Strandvägen , Sollentuna

Gillar