Torsk med Italienska smaker

Ljuvliga dofter sprider sig i köket när denna torsk tillagas.

Torsk med Italienska smaker

6 portioner

6 st Torskfiléer

1 ask Cocktailtomater

1 Vitlöksklyfta

1 krm torkade Chili flakes

1 dl Vitt vin

1 dl Fiskfond

4 msk Olivolja

1 kruka Basilika

Sätt på ugnen på 175 grader. Skiva vitlöken tunt och fräs i 2 msk olivolja tillsammans med chili flakes. Dela cocktailtomaterna och tillsätt dem i pannan med vitlöksoljan. Koka ihop till en simmig konsistens. Tillsätt vin och fiskbuljong och låt koka ihop ytterligare. Torka fiskfiléerna torra. Salta och peppra. Stek filéerna på ena sidan i resterande olivolja några minuter och lägg de sedan i en ugnssäker form. Hacka basilika och rör ner i såsen. Häll över tomatsåsen och låt sedan fisken gå klart i ugnen i ca 5 minuter. Servera förslagsvis med kokt potatis.


Gillar

Kommentarer

Sofiemadelene
Sofiemadelene,