Torsk med Italienska smaker

Ljuvliga dofter sprider sig i köket när denna torsk tillagas.
Torsk med Italienska smaker
6 portioner
6 st Torskfiléer
1 ask Cocktailtomater
1 Vitlöksklyfta
1 krm torkade Chili flakes
1 dl Vitt vin
1 dl Fiskfond
4 msk Olivolja
1 kruka Basilika
Sätt på ugnen på 175 grader. Skiva vitlöken tunt och fräs i 2 msk olivolja tillsammans med chili flakes. Dela cocktailtomaterna och tillsätt dem i pannan med vitlöksoljan. Koka ihop till en simmig konsistens. Tillsätt vin och fiskbuljong och låt koka ihop ytterligare. Torka fiskfiléerna torra. Salta och peppra. Stek filéerna på ena sidan i resterande olivolja några minuter och lägg de sedan i en ugnssäker form. Hacka basilika och rör ner i såsen. Häll över tomatsåsen och låt sedan fisken gå klart i ugnen i ca 5 minuter. Servera förslagsvis med kokt potatis.


Gillar
Kommentarer
