Mest lästa

    Tisdagsfisk

    En av de godaste dofterna från ett kök är ju absolut vitlök som fräser i olivolja..... och basilika på det!! Yammi! Tankarna för sig snabbt till Italien och solvarma stränder och ljumma nätter. Och i den här kylan som råder, kan det verkligen behövas lite uppvärmande dofter som förhoppningsvis kan värma upp vintersjälen en aning.

    Fisk med ljuvliga Medelhavssmaker

    4 st Torskfiléer

    1 ask Cocktailtomater

    1 Vitlöksklyfta

    1 krm torkade Chili flakes

    2 dl Vitt vin

    1 fpk Fiskfond

    4 msk Olivolja

    1 kruka Basilika

    salt & peppar

    Sätt ugnen på 175 grader. Skiva vitlöken tunt och fräs i olivolja tillsammans med chili flakes. Torka fiskfiléerna torra. Salta ordentligt och peppra. Stek filéerna på ena sidan i olivoljan några minuter och lägg de sedan i en ugnssäker form. Dela cocktailtomaterna och tillsätt dem i pannan med vitlöksoljan. Koka ihop till en simmig konsistens. Tillsätt vin och fiskbuljong och låt koka ihop ytterligare. Hacka basilika och rör ner i såsen. Häll över tomatsåsen och låt sedan fisken gå klart i ugnen i ca 5 minuter. Servera förslagsvis med kokt potatis.

    Gillar