Tilltugg i väntan på middag

Äntligen fredag!!!

Och jag är galet mör i kroppen efter allt cyklande. Det är inte lätt att agera hurtbulle alla gånger.... Men nu har i alla fall nedräkningen börjat och tankarna går till fredagsmys. Hade egentligen lovat en sedvanlig tacofredag men är så otroligt sugen på plock så jag börjar försiktigt smida planer får någon form av kombo. Sist blev det plock innan plocket då vi hade bestämt oss för att köra lyxiga försnacks pizzor som inledning men vi började dessutom att små-snacksa på en mindre ost och charkbricka i samband med tillagningen av dem och middagen blev till slut en mättnad utan dess like..... Ska kanske försöka ta det lite försiktigare den här gången.....🤪

Gott var det i alla fall!!!😋

Pizza med rödlök, sardeller och oliver

Färdig pizzadeg

rödlök

sardeller

oliver

parmesanost

salt och peppar

ev 1 msk socker

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skiva löken. Stek den mjuk i lite olja eller smör . Tillsätt eventuellt någon matsked socker för en lite mer karameliserad yta. Smaka av med salt och peppar. Riv ett lager parmesanost över pizzabotten och lägg den stekta löken över. Lägg önskat antal sardeller över och toppa med goda oliver. Grädda i ugnen ca 10-12 minuter. Skär i bitar och toppa eventuellt med några blad ruccola.

Lyxig pizza med löjrom, rödlök och vispad creme fraiche

Färdig pizzabotten

creme fraiche

rödlök

löjrom

gräslök

Svartpeppar

Sätt ugnen på 250 grader. Sila av löjrommen i en fnmaskig sil. Grädda pizzabotten i ca 10-12 minuter. Låt svalna. Vispa creme fraiche och bred ut över den avsvalnade botten. Skala och hacka rödlök. Toppa pizzan med önskad mängd löjrom. Dra några varv med svartpepparkvarnen över och strössla sen över hackad rödlök och lite klippt gräslök eller dill.

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Nämen snälla, fick jag kicka igång helgen med detta hade jag inte klagat!! Jisses så mumsigt <3 Tur det kommer fler fredagar :>
nouw.com/emmaengstrom