Mest lästa

    Tidiga små Julklappar

    Lite tidiga små julpaket med extra god fyllning!

    Dessa små mnii cheesecake´s är utstansade av en stor. Så vill du hellre ha det.....Stansa inte ut dem utan behåll den som den är, och skär vanliga tårtbitar :)

    Mini Cheesecake med Gyllenpudrade Hallon

    10 Digestivekex

    75 gram Smör

    400 gram Färskost naturell

    2 Ägg

    0,5 dl Socker

    3 dl Gräddfil

    0,5 dl florsocker

    1 msk Vaniljsocker

    0,5 Paket fryst Hallon & Mango

    eventuellt lite socker

    0,5 dl vatten

    1 Gelatinblad

    Färska Hallon

    Guldfärg i pulverform

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa eller krossa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter som försetts med ett bakplåtspapper i botten. Förgrädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

    Rör under tiden ihop ägg, färskost och socker till en jämn smet som sedan hälls i den förgräddade formen. Grädda på nytt ca 20 minuter. Rör ihop gräddfil, florsocker och vaniljsocker. Bred smeten jämnt över ostmassan och grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt kakan svalna. Lägg gelatinbladet i blöt. Värm hallon/mangon med vatten och eventuellt lite socker. Mixa och passera genom en finmaskig sil. Värm åter och låt gelatinbladet smälta med. Låt svalna. Stansa ut önskad form och glasera sedan cheesecake´n. Dekorera med färska hallon som doppats i guldpulver.


    Gillar