Tiden fram till Earth Hour

WWF Earth Hour – tillsammans för planeten

Lördag 24 mars klockan 20.30–21.30 är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över.

Earth Hour (jordtimmen) är en internationell kampanj som uppmanar hushåll och företag att under en timme i första hand släcka belysning och om så önskas även stänga av icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma klimatfrågan. Kampanjen sker årligen under den sista lördagen i mars eller veckan innan om påsken infaller sista helgen. Earth Hour pågår alltid mellan de satta klockslagen lokal tid, d.v.s. när Earth Hour är slut i Sverige börjar timmen i Storbritanien eftersom de två länderna skiljer sig åt med en timme. Earth Hour är en visuell signal till makthavare om att ta klimatfrågan på allvar. Kampanjen drivs av Världsnaturfonden.

Källa: Wikipedia

God morgon! Eller rättare sagt God förmiddag! Här råder torktid. Bokstavligt talat. Taksnuttarna som fått sin sista strykning med vitfärg och silikonet som förhoppningsvis ska ge en lite rundad kant till gjutningsformarna, där de sista betongskivorna ska tillverkas.

Hade en liten förhoppning om att helgen skulle vara "all in kök" men redan under fredagkvällen blev vi ganska varse om att helgen hade så mycket mer att erbjuda. Fotbollsmatcher till överflöd.....eldshower, sammankomster och grill....

Det ska va gött att leva! Annars kan de kvitta! Men vi har iallafall några timmar på oss innan allt drar igång.

Återupptäckte groddar igår när det var helginhandling.

Verkligen krispigt gott och kan förgylla nästan vilken smörgås som helst!

Trevlig Helg!

Gillar

Kommentarer