The flying Jacobi

Typ en gång om året blir vi serverade Flygande Jacob. Detta inträffar vanligtvis i stuga 84 i Lofsdalen under vår årliga fjällvistelse. Igår var det dags! En härligt god tradition och hyllning till stugornas begynnelse År 1978.

Mycket har säkert förändrats sedan då men mycket är säkerligen också sig likt!

❤️

Flygande Jacob

För 8 - 10 personer

4 färdiggrillade kycklingar

1 tsk italiensk salladskrydda

4-5 bananer

4 dl vispgrädde

2 dl chilisås av ketchuptyp

2 pkt bacon a 140 gram

1 dl jordnötter

Sätt ugnen på 225°. Bena ur kycklingarna. Lägg bitarna i en ugnssäker form. Strö över salladskryddan. Skala bananerna. Dela dem först på tvären och sedan på längden, så att det blir fyra bitar av varje. Lägg bananbitarna ovanpå kycklingen. Vispa grädden och blanda den med chilisåsen. Bred blandningen över kyckling- och bananbitar. Gratinera i ugnen ca 20 min. Skär under tiden baconet i småbitar och knaperstek dem. Strö bacon och jordnötter över den färdiggratinerade kycklingen.

Servera med grönsallad och kokt ris.

Originaldrycken Perlerose är en självklarhet!

Gillar

Kommentarer

Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det var längesedan
nouw.com/stenhagenbettan