Temafester, ett SM-guld och så firning av far!

Helgen får summeras i ett gäng väldigt mobilsuddiga bilder.......

I fredags var det ingen vanlig dag, utan min födelsedag!🎈

Och eftersom vi inte riktigt hunnit med att fira kära maken som också fyllde år i början på hösten passade vi på att även fira av honom med!

En uthämtad ”kalaslåda” senare hade familjen bytt skepnad till något som var skrämmande likt

”familjen Addams goes Hawaii”.

Drinkar blandades och förgylldes med pinnar och parasoll!

Hawaiiansk välkomstdrink

15 ml mangovodka

30 ml annanasjuice

Bubbel

Den första planen var att servera poké bowl. Men då jag råkade ramla över ett berg till utförsäljning av blå Kongo (potatis) eller ”spindelkroppar” som de såldes som på Ica från deras ”skrämmande” halloween-grönsaks-tema.. det blev det ändrade planer. Den blå potatisen förädlades tillsammans med bland annat mango, avokado och sockerärtor till den numer traditionella rätten ”Hawaiiansk potatissalladen grundad på blå Kongo”... serverad tillsammans med pingvinklubbor, annanas och mangosalsa samt srirachamajjo. 

Hawaiianskt så det förslår!!! Frågor på det?

🏝

Pingvinklubba

(En del av lägget på djurets bakparti. Detaljen är svålfri och består av läggkött med ett litet ben att hålla i. En utmärkt detalj att förkoka eller tillaga i ugn för att sedan lägga på grillen.)

Källa: svenskt kött

Till efterrätt blev det naturligtvis ananaspaj, banoffiepaj och läcker Bountykaka för att försöka förtydliga kvällens tema även där...

Bountykaka

Botten

4 dl kokos

1 dl socker

0,5 dl sirap

2 msk vetemjöl

1 msk smält smör

4 ägg

Chokladtryffel

275 g mjölkchoklad

50 g mörk choklad

2,5 dl grädde

1 msk smör

Till garnering

3 st Bounty

Rostad kokos

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Klipp ut ett runt papper av bakplåtspapper och lägg det i botten av formen. Blanda alla ingredienser till botten. Häll smeten i formen, jämna till ytan och sätt in formen i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Chokladtryffel: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde. Tillsätt chokladen. Rör till en jämn tryffel. Avsluta med smöret och rör jämnt igen. Häll tryffeln över kakan. Garnera kakan med grovt hackad Bounty och riven kokos. Låt kakan stå kallt över natten.

Dagen efter hängde yngsta dottern kvar på Hawaiiöarna tillsammans med nytillkommen vän.

Medans kära maken och jag fick fortsätta i de lite nordligare breddgraderna för en aningens försenad oktoberfest.....

Avslutar helgen med att flytta de sista lådorna till svärföräldrarnas nya bostad för att till sist få avnjuta ett (för många i familjen) väldigt, väldigt efterlängtat SM-guld i fotboll och mysig familjemiddag och hyllning till far!

❤️

Gillar

Kommentarer