Tårta med hasselnötscreme & jordgubbar


Sommartårta med hasselnötscreme & jordgubbar

3 ägg

1,5 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl vatten

Hasselnötssmetana

4 dl smetana

175 gram hasselnötscreme

Jordgubbar

Mynta

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en form (ca 30 x 15 cm). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl och bakpulver. Rör i vatten. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda ca 7 minuter i mitten av ugnen. Stjälp försiktigt upp kakan på ett bakplåtspapper på galler och dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt svalna.

Vispa smetana tills den blir fast och blanda i hasselnötscremen. Bred ut över kakan och toppa med skivade jordgubbar. Pynta med myntablad.

Gillar

Kommentarer

theamagdalena
theamagdalena,
Ojoj vad gott det ser ut!nouw.com/theamagdalena
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229