Syrensaft

Redan förra året kom trenden krypande för att i dagarna riktigt explodera lavinartat. Överallt ser man recept på: Syrensaft!!!!

Hörde senast idag på hundpromenaden, ett äldre par prata om denna fantastiska nyhet att det går att göra saft på dessa magiskt vackra och väldoftande blommor. Och själv är man ju inte sen att kliva på tåget.... det gäller ju att snabba sig också för snart är det överblommat för iår! Resultatet blev en dryck med enormt blommig smak som nästan påminner lite om rosvatten. Tydligen ska smaken kunna variera väldigt beroende av vilken sort som använts. Själv kan man tänka sig att saften skulle kunna göra sig väldigt bra som en del i framtida sommardrinkar.

Syrensaft

30-50 blomsterklasar

1 L socker

1,5 L vatten

3 citroner

Rensa blomsterklasarna från kvistar och grönt och lägg blommorna i en stor bunke. Tvätta citronerna väl och skär dem i skivor som sedan blandas med blommorna. Koka ihop socker och vatten och häll den varma sockerlagen över blommor och citroner. Låt svalna och ställ i kyl ca 5 dagar. Rör om någon gång. Sila upp saften och häll på flaska. (Om man önskar en lite mer "dramatisk" färg på sin saft kan man tillsätta några droppar blå karamellfärg.)

Gillar

Kommentarer

torres
torres,
Måste verkligen testa 😃
nouw.com/torres
saraboman
saraboman,