Svensk vinter


SVENSK VINTER - Saturnus vitvinsglögg spetsad med Mackmyra whiskey - Årets glögg!


Igår tipsade jag om en kopp te.

Och idag kommer ett framtida tips för de som gillar lite starkare grejer. För visst börjar det kanske bli dags för en kopp glögg istället? Och SVENSK VINTER är kanske den mest spännande svenska nyheten inför varmdrycksäsongen 2018/19. En glögg som sägs vara en kryddig kärleksaffär mellan svensk ursprungsromantik och stolt hantverkstradition. Vem kan motstå det? Smaken beskrivs som: friskt fruktigt vitt vin, ingefära, pomerans, kanel och äkta vanilj toppat med en ofiltrerad ekig maltwhisky direkt från fatet. En stämningshöjare som lämpar sig lika perfekt på julbord och under glöggfester som vid sprakande brasor efter en krispig skiddag i fjällen.

Dessutom fungerar Svensk Vinter inte bara som glögg utan har dessutom visat sig ypperlig som basingrediens för innovativa grepp bakom bardisken. I vinter kommer därför ett antal utvalda bartenders runt om i Sverige utmanas att skapa sina personliga versioner av Svensk Vinters egen ”glögg-grogg”. Varm eller kall efter behag!

Att det är just whisky från Mackmyra tycker jag personligen är extra roligt då den ligger lite varmt om hjärtat eftersom kära maken varit involverad i två egna tunnor. Med tiden har Mackmyra dessutom valt två lagringsplatser på två av våra semesterfavoriter: Smögen och Lofsdalen vilket ger ytterligare anknytning.

Så denna kan verkligen bli något kul att se fram emot!

”Glögg dricker man väl bara till jul”, invänder nu kanske Vän af Ordning.

Men faktum är att kopplingen till just denna högtid är förhållandevis ny. I varje fall ur perspektivet att man kryddat vin ända sedan antiken. Så det är bara att njuta!Svensk Vinter Sour

Fotograf/källa: Nils Ingvarson


Svensk vinter Tranbär

Gillar