Supersallad med Blåbär & Grönkål

Så här i förkylningstider är det ju aldrig fel att boosta imunförsvaret lite extra med en sallad fylld med såkallade superfood-ingredienser. Att det dessutom blir SUPER gott är ju bara ännu mer, extra "grädde på moset".
SuperSallad med Blåbär & Grönkål
Vinägrett:
1 msk fransk senap
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
Salt & Peppar
I Salladsskålen:
ca 100 gram grönkål
ca 100 gram ruccola
3 dl kokt mix av röd quinoa, hirs, bovete och amarant
1 avocado
2 dl färska blåbär
1 dl sockerärtor
1 dl rostade cashewnötter
250 gram knaperstekt halloumi
Blanda ihop vinägretten och låt grönkålen marinera i den i ca 15 minuter. Grunda en skål med ruccola och grönkål. Toppa med den kokta grynblandningen, strimlade sockerärtorna, skivad avocado och blåbär. Avsluta med knaperstekt Halloumi och rostade cashewnötter.
Salta & pappra eventuellt efter smak.
Serveras som ensamrätt eller till ex. stekt/grillad kyckling eller lax.



Kommentarer