Supersallad med Blåbär & Grönkål

Så här i förkylningstider är det ju aldrig fel att boosta imunförsvaret lite extra med en sallad fylld med såkallade superfood-ingredienser. Att det dessutom blir SUPER gott är ju bara ännu mer, extra "grädde på moset".

SuperSallad med Blåbär & Grönkål

Vinägrett:

1 msk fransk senap

2 msk balsamvinäger

2 msk olivolja

Salt & Peppar

I Salladsskålen:

ca 100 gram grönkål

ca 100 gram ruccola

3 dl kokt mix av röd quinoa, hirs, bovete och amarant

1 avocado

2 dl färska blåbär

1 dl sockerärtor

1 dl rostade cashewnötter

250 gram knaperstekt halloumi

Blanda ihop vinägretten och låt grönkålen marinera i den i ca 15 minuter. Grunda en skål med ruccola och grönkål. Toppa med den kokta grynblandningen, strimlade sockerärtorna, skivad avocado och blåbär. Avsluta med knaperstekt Halloumi och rostade cashewnötter.

Salta & pappra eventuellt efter smak.

Serveras som ensamrätt eller till ex. stekt/grillad kyckling eller lax.



Gillar