Spökhus

Vem har sagt att pepparkakshus bara är till för julen? Varför inte skapa ett läskigt, sockersött spökhus omgivet av blodtörstiga självlysande små fladdermöss. En garanterad succé på varje Halloween partaj!

Pepparkaksdeg

4 dl strösocker

2 dl sirap

2 dl vatten

250 gram

2 msk kanel

1 msk mald kardemumma

1 msk mald kryddnejlika

1 msk mald ingefära

1 msk bikarbonat

15 dl vetemjöl

mjöl till kavling

Ihopsättning och dekoration

Smält socker

Kristyr

4 dl florsocker

1 äggvita

några droppar citron eller ättika

ev lite vatten om kristyren blir för torr

godis och annat pynt

Koka ihop socker, sirap och vatten i en kastrull. Lägg smöret och kryddorna i en bunke och slå över sockerblandningen och rör om tills allt löst sig. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda vetemjöl och bikarbonat och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt vila i en plastpåse i kylen 1-2 dygn innan den bakas ut. Grädda i 200 grader. Tid beroende av storlek och tjocklek.



Lilalysande fladdermöss från Flying Tiger

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229