Spökhus

Vem har sagt att pepparkakshus bara är till för julen? Varför inte skapa ett läskigt, sockersött spökhus omgivet av blodtörstiga självlysande små fladdermöss. En garanterad succé på varje Halloween partaj!
Pepparkaksdeg
4 dl strösocker
2 dl sirap
2 dl vatten
250 gram
2 msk kanel
1 msk mald kardemumma
1 msk mald kryddnejlika
1 msk mald ingefära
1 msk bikarbonat
15 dl vetemjöl
mjöl till kavling
Ihopsättning och dekoration
Smält socker
Kristyr
4 dl florsocker
1 äggvita
några droppar citron eller ättika
ev lite vatten om kristyren blir för torr
godis och annat pynt
Koka ihop socker, sirap och vatten i en kastrull. Lägg smöret och kryddorna i en bunke och slå över sockerblandningen och rör om tills allt löst sig. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda vetemjöl och bikarbonat och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt vila i en plastpåse i kylen 1-2 dygn innan den bakas ut. Grädda i 200 grader. Tid beroende av storlek och tjocklek.








Lilalysande fladdermöss från Flying Tiger
