Spänningen fortsätter.....

Igår var det min tur att få en lite större presentation i de sociala kanalerna, med anledning av mitt engagemang i Mental Heath run och som styrelsemedlem. En otroligt spännande resa som påbörjats för egen del.

Jag har så länge jag kan minnas älskat att promenera. Och om jag själv får välja så tycker jag att det är det absolut bästa sättet att förflytta sig på. Min upplevelse är att rörelsen ger en enorm skön känsla i kroppen och att det även ger vila och återhämtning åt knoppen. Jag tror också att det många gånger är just mina promenader som under mer stressiga perioder i mitt liv hållit mitt välmående i behåll.

För drygt 15 år sen började jag dessutom att springa och fick uppleva ytterligare en dimension av vad fysisk aktivitet kan bidra med. Inte bara glädjen i gemenskapen som man får när man som jag väljer att springa lopp tillsammans med andra utan även de endorfinpåslag som hjälper till att öka välbefinnandet. Och känslan av att känna sig stark.

Jag är utbildad Hälsovetare med inriktning mot biomedicin och har i mina studier verkligen förundrats av de fantastiska effekter som fysisk aktivitet har på vår psykiska hälsa. Att fysisk aktivitet bland annat har bevisad effekt att kunna förebygga eller förbättra många olika sjukdomstillstånd, som till exempel högt blodtryck, kärlkramp, diabetes, demens men även minska lindriga eller medelsvåra depressiva tillstånd och ångest.

Förra året sprang jag själv Mental health run och fick en väldigt positiv upplevelse. Så när jag fick möjligheten att engagera mig ytterligare i MHR kändes det som en självklarhet.

Hälsa är för mig väldigt beroende av vårt psykiska välmående, vårt samspel med andra och upplevelsen av oss själva och vår omgivning. Jag vill gärna tro att vi genom att fokusera på det som är friskt kan påverka livet till något positivt. Därför tycker jag att Mental health run är ett fantastiskt verktyg för att synliggöra kopplingen mellan fysisk aktivitet och psykisk hälsa.

Och nej, du behöver inte springa! Sakta framåt är också en fart.

Väl mött vid Sjöhistoriska muséet den 19 september!

Gillar

Kommentarer

hilmak
hilmak,
Gud va roligt för dig! Bra jobbat! 🌟 håller verkligen med dig om att löpning är helt fantastiskt på så många sätt! Man blir smått endorfin-beroende haha 🥰
nouw.com/hilmak