Spännande helgfika

Ibland ramlar man över recept som man känner att detta bara MÅSTE testas snarast!!!! Som när man hittar en kaka med ingredienser som: tomatjuice och olivolja och som beskrivs som en ovanlig kombination med fantastisk smak ......
"Middag och efterrätt i ett!" utbrast en kollega när jag kände mig tvungen att förmedla detta recept högt på jobbet.
Jag ändrade dock om lite i ingredienslistan för att göra den mjölkfri och fegade ur när det gällde olivoljan till att använda rapsolja med en lite neutralare smak....

Farmors rutor med mannagrynssmörkräm
bottnar:
1,8 dl tomatjuice
1,8 dl olja
1,5 dl florsocker
1 ägg
2 tsk bikarbonat
8 dl vetemjöl
fyllning:
2 dl sylt (jordgubb)
1 liter mjölk (havredryck)
2 dl mannagryn
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
300 gram (mjölkfritt) smör
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda tomatjuice, olja och ägget i en bunke. Tillsätt mjöl, bikarbonat och florsocker och knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dessa till rektanglar ca 20 x 30 cm. Lägg med fördel den utkavlade degen på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter. Täck de färdiggräddade bottnarna med bakduk och låt svalna.
Koka upp mjölken tillsammans med socker och vispa sedan i mannagryn. Koka till en gröt ca 4 minuter. Låt gröten kallna.
Vispa smöret fluffigt och blanda i vaniljsocker och sedan lite kall mannagrynsgröt i taget.
Lägg ihop bottnarna varvat med sylt och manngrynssmörkrämen. Låt kakan stå och mjukna över natten eller minst 6 timmar. Skär i bitar och sikta över florsocker.

"Fantastisk smak"...... nja jag vet inte. ??? Måste nog ta en till för att kunna bestämma mig......
