Sommarklasssiker


Personligen föredrar jag en smaskig efterrätt framför lördagsgodiset. Gärna med choklad.........

Mums!

Rabarberkladdkaka med vitchoklad & kardemumma

100 gram smör

100 gram vit choklad

2 dl strösocker

1 nypa salt

2 ägg

1/2 tsk mald kardemumma

2 dl vetemjöl

250 gram rabarber

1 msk

Sätt ugnen på 175°C. Smörj (och spänn fast ett bakplåtspapper) i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning. Blanda i socker, kardemumma och salt. Rör ner ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen och till sist mjölet Häll smeten i formen. Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet och strö över kakan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Låt kakan med fördel bli ordentligt kall innan den serveras.


Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tid för rabarber innan det blir säsong för jordgubbar innan det blir säsong för äpplen.. så gottnouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229