Sommarens absolut hetaste tröja

Psykisk hälsa är grunden för vårt välbefinnande, vår fysiska hälsa och vår funktionsförmåga. Begreppet kan vara svårt att förklara men kortfattat handlar det om hur vi mår och trivs med livet, men också om vår förmåga att klara av livets utmaningar, upp- och ned- gångar.

Ibland drabbas vi eller någon vi känner av psykisk ohälsa, med olika svårighetsgrad: från mildare och övergående besvär, till långvariga tillstånd som kraftigt påverkar funktionsförmågan.

Något som jag tycker är väldigt intressant är att forskning tydligt visat att fysisk aktivitet är en verksam ”medicin” mot framförallt lättare psykisk ohälsa. Att vara fysiskt aktiv har också visat sig kunna förhindra återfall i psykisk ohälsa.

Detta intresse har bland annat lett mig, till en plats i styrelsen för Mental Health Run. Ett välgörenhetsevenemang och Ett otroligt viktigt lopp som vill synliggöra kopplingen mellan fysisk aktivitet och psykisk hälsa.

Det är viktigt att påpeka att det inte är ditt eget fel att du drabbas av psykisk ohälsa, och det är inte enbart avsaknad av fysisk aktivitet som leder till mental ohälsa, utan det är ofta en kombination av genetiska, sociala och psykologiska faktorer som leder till att man utvecklar psykisk ohälsa. Även ekonomiska faktorer och olika livshändelser påverkar den mentala hälsan.

Det är också viktigt att komma ihåg att vi har olika förutsättningar att utföra fysiska aktiviteter beroende på olika mentala och fysiska funktionsvarianter. Fysisk aktivitet får därför betraktas som en del i att förebygga och behandla psykisk ohälsa. En liten, regelbunden ökning av den fysiska aktiviteten kan innebära en stor förbättring av din psykiska hälsa och ge dig en större motståndskraft mot psykisk ohälsa

Genom att delta i

Mental Health Run

2 oktober

Sjöhistoriska Muséet, Djurgården, Stockholm

Eller

virtuellt, valfri plats

2 - 10 oktober

Stöttar du oss i arbetet mot psykisk hälsa då allt överskott oavkortat går till psykiatrisk forskning.

Vill du dessutom visa ditt stöd och bära sommarens absolut hetaste tröja finns den och andra funktions produkter att köpa på vår webbshop.

HÄR kan du köpa sommarens viktigaste outfit för härlig fysisk aktivitet!

HÄR anmäler du dig till årets viktigaste lopp!

Tack för ditt stöd och må väl! Varje steg räknas!

❤️

Förmånstagare 2021

Gillar

Kommentarer