Snö, snö, snö & god mat....


Man får väl sägs att snö har varit lite av helgens tema...

galet mycket har iallafall kommit och landat hemma hos oss!

I fredags var yngsta dottern på badkalas och vi tog chansen att ta en snabbis till Ikea i snöstormen i hopp om att äntligen få ordning på klädförvaringen i vårt sovrum. Sen blev det fredagsmys med plockmat och kära maken som varit på matmässa i dagarna bjöd på väldigt smarrig stekt ost med citron... mums!Saganaki

Saganaki ( grekiska σαγανάκι, ordagrant liten stekpanna) kallas olika rätter som tillagas i det grekiska köket och är uppkallat efter den enportionsstekpanna som den tillagas i.

Ett populärt exempel är en förrätt på stekt ost. Osten som används till saganaki är vanligtvis kefalograviera , kasseri, kefalotyri, , eller fetaost på fårmjölk. Rätten kan variera lokalt, såsom att man använder osten formaella i Aravhova och halloumi på Cypern. Osten smälts i en liten stekpanna tills den bubblar, och serveras vanligtvis med citronsaft och peppar samt äts med bröd.

Källa: Wikipedia


Och under natten kom det ännu mer snö.....

Hunden har allt som oftast agerat snöboll under helgen och behövts spolats av med varmvatten för att tina efter varje utgång....Och så har vi skottat! Och skottat! Och........ skottat!

Vem behöver ett gym när man kan skotta? Vetkligen sann rörelseglädje!

Och så en ”home made” hamburgare på det!

❤️

Gillar

Kommentarer

emeliekumlin
emeliekumlin,
Härliga bilder!!
nouw.com/emeliekumlin
saraboman
saraboman,
Tack! ☺️
nouw.com/saraboman
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Vilka härliga bilder du sjuder på. Hjälp så mycket snö
nouw.com/stenhagenbettan