Snabblagad pasta

Det brinner i knutarna! Ja, inte bokstavligt talat men väldigt ofta är man lite av en tidsoptimist... vilket resulterar i att middagsmaten många gånger måste gå väldigt fort att få iordning. Igår stod mannen plötsligt i garderobsarbete och jag i verkstad med inbjudningskort när tiden plötsligt signalerade att det snart var dags för kvällsmat. Då hade vi fortfarande uppgifter kvar: som att hämta hem dotter från kompis, socialisera över fördrink hos svärföräldrar, ta ut en hund och hämta hem äldsta dottern från jobb.... lösningen som så många gånger förr...

En snabblagad pasta!

Pasta valfri sort

Ca 700 gram kyckling

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 fpk soltorkade tomater

Rapsolja

Ca 1 msk balsamvinäger

1 fpk grönsaksbuljong

Ca 1 msk sriracha chilisås

Torkad basilika

Ca 2, 5 dl (havre) grädde

Salt & peppar

Färsk basilika

Koka pastan enligt anvisning. Skala och hacka gul och vitlök. Dela tomaterna i mindre bitar. Skär kycklingen i mindre bitar. Värm upp en panna och stek lök, tomater och kyckling i rapsolja. Tillsätt chilisås, balsamvinäger, buljong, torkad basilika och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop. Hacka färsk basilika och strö över vid servering.

Servera med pastan och förslagsvis ruccola och hyvlad parmesan.

(Här toppades det även med skogssvamp...)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229