Smores Cheesecake

Den klassiska grill-efterrätten Smores i en cheesecake! Nom! Nom! Nom!

Len choklad, sega marshmallows och krispigt kex. Och efter en extra dag i kylen blir den bara godare!!!

❤️

Smores Cheesecake

100 gram smör

0,5 dl kako

0,5 dl strösocker

botten

ca 150 gram digestivekex

50 gram smör

300 gram färskost (Philadephia)

3 ägg

1,5 dl strösocker

0,5 tsk vaniljpulver

2 dl vispgrädde

ca 1,5 dl chokladsås (recept finns längre ner)

2 dl mini marshmallows

topping

stora marshmallows

digestivekex

chokladsås

Sätt ugnen på 175 grader. Smält och bryn smöret. Blanda i kakao och socker och rör till en jämn smet. Låt stå. Smält och bryn smöret till botten. Krossa kexen i en plastpåse och blanda i smöret. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant och bakplåtspapper i botten. Ställ åt sidan. Blanda ihop ägg, färskost, strösocker och vaniljsocker. Blanda i chokladblandningen och vispgrädde till en jämn smet. Strö minimarshmallows över botten och rippla över chokladsås. Häll över fyllningen och grädda i ugnen ca 55minuter. Låt svalna och sedan vila i kylen några timmar. Toppa med stora marshmallows. Sätt ugnen på grill och bränn av översta lagret med marshmallows. Rippla över chokladsås och toppa med kexbitar.

Chokladsås

1 msk smör

1,5 msk kakao

1 msk sirap

3 msk socker

1 dl vispgrädde

Smält smöret i en kastrull tillsammans med kakao. Tillsätt sirap, socker och grädde. Koka ihop.

Gillar

Kommentarer