Smögentårta i påskskrud

I scream, you scream, everybody scream for Smögentårta.

Det är svårt att inte vara på Smögen utan att det krävs en Smögentårta. Vet inte hur det egentligen kom sig eller var receptet kommer ifrån. Men det är verkligen en familjetradditionskaka. Först trodde jag att det var något som min kära mamma misslyckats med men det visade sig att hon faktiskt följt ett recept en gång i tiden....... och att det blev väldigt lyckat och barnens stora favorit!!!! (Kan vara den lite sockriga glasyren som gör det?)

Smögentårta

2 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl vatten

glasyr:

75 gram smör

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 äggula

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl och bakpulver. Blanda i vatten och rör smeten slät. Häll upp i formen och grädda i ca 30 - 40 minuter. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, vaniljsocker och äggulan. Stjälp upp kakan och bred glasyren över den varma kakan.

Servera gärna jorgubbar och vispad grädde till.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229