Små, söta vintermössor med brownie choklad och kaffe

Innehåller affiliate-länkar

De här små luvorna har jag varit sugen på att göra ett helt år!

Så fort jag såg formen: Karen Davies Silikonform Chunky Knit Mould tänkte jag på min mamma och att jag skulle göra något med den lagom till hennes födelsedag. Men så blev dem kvar i huset på västkusten längre än planerat och lagom de anlände storstaden, gjorde Corona detsamma.

Men i år fick formen komma fram och jag fick äntligen prova den. Små vintermössor blev det! Som faktiskt var superenkla att göra!

Bakelse -mössa med brownie, chokladganache och kaffesmörkräm

Sockerpasta

Brownie

100 gram mörk Choklad

100 gram Smör

2 Ägg

2 dl Strösocker

2 msk Kakao

1,5 dl Vetemjöl

1 tsk Bakpulver

1 tsk Vaniljsocker

Lägg smörpapper i botten på en springform och smörj kanterna med lite smör. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas. Lägg i chokladbitarna och rör om så att de smälter. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i choklad/smör-blandningen och rör till en jämn smet. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och fortsätt rör till en jämn smet. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Låt svalna.

Chokladganache

1,5 dl vispgrädde

150 gram choklad

Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör ut chokladen tills allt smält och ställ sedan för att tjockna i kylen.

Marängsmörkräm

3 äggvitor

1,75 dl strösocker

200 gram smör

1 tsk vaniljsocker

3 msk snabbkaffepulver

Låt smöret bli rumstempererat. Förbered för vispning med elvisp eller ännu hellre en maskin. Gör ett vattenbad med en kastrull med vatten på spisen och en bunke över. Blanda äggvita och socker i bunken och värm under omrörning äggblandningen till 60 grader. Tag från värmen och vispa tills marängen är rumstempererad. Sänk hastigheten på vispen och klicka i små klickar av smöret, en i taget. Smaksätt med vaniljsocker och malet snabbkaffepulver.

Stansa ut små rundlar av brownie. Spritsa chokladganache på hälften och täck sedan med resten av rundlarna. Ställ eventuellt in bakelserna i frysen en liten stund för att stabilisera sig. Täck bakelserna med kaffesmörkräm.

Damma i lite maizenamjöl i silikonformen och tryck ut sockerpasta i formen. Kavla eventuellt ut pastan i formen så den blir lagom tunn. Tag ut sockerpasta ur formen och klä bakelserna med det ”stickade täcket”. Forma till efter tycke och smak. Använd en vitlökspress och tryck ut tofsar till mössorna och tryck försiktigt fast dem på toppen. Gör en liten avslutande stickad kant med hjälp av silikonformen.

Tada!

Små söta mössor med mumsigt innehåll!


Gillar

Kommentarer

evelinajosefines
evelinajosefines,

Jag smäller av! Gud vad söta det är!

nouw.com/evelinajosefines
christelovergaard
christelovergaard,

Så söta, helt underbara i läckra vårfärger. Säkert goda också.

nouw.com/christelovergaard
Evaeliasson
Evaeliasson,

Så söta och härliga vårfärger 😊

nouw.com/evaeliasson