Skördefest och kvällspromenad 

Kom tillbaka till östkusten lagom för en mindre skördefest. Växthuset levererar kanske mer kvalitet än kvantitet än så länge, om man säger så, men en jättegurka hängde iallafall och väntade på vår hemkomst och lät sig skivas upp och landa på en frukostsmörgås. Sen bar det av för vaccinations-dos två för mig och kära maken. Eftersom jag fått moderna och han Pfizer var vi tvungna att ta oss runt till två olika ställen. Lite meck i planering men snabbt och smidigt gick det och lagom till vi var klara ringde äldsta sonen och blev inbjuden på middag tillsammans med sambon. Long time no see… Det bjöds på grillat med färskpotatis, vattenmelon och mynta tillsammans med bakade cocktailtomater med fetaost. Mums! Vi konstaterade att den gula zucchini var lite märkligt, mer lik en pumpa. God om man tog av skalet. En teori är att den kanske skulle skördats tidigare. Jag ser ut att få några fler så vi får väl vänta och se hur de andra artar sig.

Till efterrätt njöt vi jättemaränger med glass, grädde och färska bär. Nom! Nom! Nom!

Sen blev det familjepromenad för alla mätta och belåtna.

❤️

Ugnsrostade cocktailtomater med fetaost

Cocktailtomater

Olivolja

Flingsalt

Peppar

Nypa socker

Fetaost

Sätt ugnen på 200-250 grader. Lägg cocktailtomater i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja och skaka runt tomaterna. Salta och peppra och strö till sist några nypor socker över. Baka i ugnen ca 15-20 minuter. Smula över fetaosten och låt stå ytterligare i ugnen några minuter till osten börjar få lite trevlig färg.

Mums!

😋

Gillar