Sköna maj välkommen.........!!!!

Första Maj!!

Helt galet att en tredjedel av detta år redan har passerat. En del som hittills bjudit på grymt många utmaningar. Utmaningar med att bygga nytt kök, nya bekantskaper, nytt jobb. Utmaningar i att få till firningar av födelsedagar i byggkaos och att få tid till socialt umgänge, träningar och vardagspussel i stort. Man kan väl summera det hela med att det är spännande nästan jämnt!

Och självklart vill man fira att våren nu äntligen står för dörren!!!

Sköna maj välkommen till vår bygd igen!!

Citronpaj med Hallonpannacotta

3 dl vetemjöl

2 msk socker

125 gram smör

2 msk vatten

fyllning:

2 dl vispgrädde

1 citron, saft och skal

2 ägg

1 dl socker

Hallonpannacotta:

5 dl vispgrädde

0,5 dl socker

2 gelatinblad

200 gram hallon (frysta)

dekoration:

färska hallon

citronmeliss

minimaränger

Rör ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en oljad pajform med löstagbar kant. Nagga botten med en gaffel och låt formen stå i frysen i ca 20-30 minuter. Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter. Rör ihop vispgrädde, ägg, socker , citronsaft och rivet citronskal och fyll pajskalet. Grädda ytterligare ca 15 minuter. Låt pajen svalna helt.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka ihop vispgrädde, socker och hallon. Ta grädden från värmen och blanda i gelatinbladen. Sila blandningen och fyll silikonformar som ställs i frysen att stelna innan de placeras på pajen.

Alternativt silas och kyls hela satsen för att sedan vispas och spitsas på pajen. Eller en kombination som på bilden. Dekorera med färska hallon, citrinmeliss och minimaränger.


Gillar

Kommentarer