Skogsleverans

Häromdagen kom sonens flickvän hem till oss med bästa skogsleveransen. En jättehög med svamp! Hur ska ni spara det frågade hon? Spara?!?!?!? Vi ska väl äta den! utbrast jag. Nå väl. Två plåtar står nu och torkar för framtiden.... Resten fick glida ner i en smaskig lasagne. Fylld med gottigheter som ricotta, spenat och citron..... Mums!




TrattkantarellLasagne med Spenat och Ricotta
ca 500 gram trattkantareller (eller annan svamp)
smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 gram färsk spenat
olivolja
skal av 1 citron
250 gram ricottaost
2 dl crème fraiche
200 gram färska lasagneplattor
1,5 dl riven parmesanost
salt & peppar
sriracha chilisås efter smak
Stek kantarellerna i smör, salta och peppra. Finhacka den gula löken och vitlöken och blanda i svampen. låt allt fräsa ihop och blanda sedan i spenat tillsamman med några matskedar olivolja. Vänd ner ricottaosten och crème friche. Riv i citronskal. Smaka av med salt och peppar. Varva svampblandningen tillsammans med lasagneplattor i en ungssäker form som är smord med lite smör eller olja. Riv över parmesanost och grädda i ca 15 minuter i 225 grader.
