Skrangliga cupcakes

I dagarna kommer vårt hem invaderas av små läskiga varelser av olika modeller. Yngsta dottern ska ÄNTLIGEN få ha sin första kompisfest. Hittills har hennes födelsedag olyckligt alltid sammanfallit med olika typer av husrenoveringar och hemmet varit inplastat och avskärmat och inte alls gjort sig som arena för festligare arrangemang för yngre förmågor. Så plötsligt kände både jag och kära mannen oberoende av varandra att det äntligen var dags. Även om man inte fyller år är det ju ett ypperligt tillfälle att ställa till med fest vid Halloween. Så fick det bli! Det mest skrämmande är väl att hela familjen mer eller mindre gått "all in" och att det ständigt fylls på med mer eller mindre skrämmande förslag på aktiviteter och atteralier. Med två tonårsbarn i huset kan det lätt gå över styr i sådanna här sammanhang!! Själv känner jag mig ganska lättskrämd och tycker att ett eller annat spöke är gott nog....... Återstå att se hur allt tar form. Tills dess försöker jag vänja mig mig vid tanken att ha mindre modeller av storspöken yrandes runt benen......

Chokladmuffin

75 gram smör (mjölkfritt)

3 ägg

2,5 dl socker

1 dl mjölk (havredryck)

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 msk kakao

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Vipa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao. Fyll muffinsformar till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 10-20 minuter beroende på storlek!!! Låt svalna.

Ganache

150 gram Mörk choklad

0,5 dl Vispgrädde

0,5 dl Sirap

ca 1 msk kylskåpskallt Smör

Srössel

Smält choklad, grädde och sirap i en kastrull eller i micro. När allt har smält rör ner smöret. Låt svalna. Rör ibland för att hålla koll på konsistensen. När smeten svalnat något, doppa muffinstoppen i smeten. Strössla försiktigt över strössel.

Skrangliga Skelettklubbor

klubb pinnar

pretzels

Vit candy melts

mörk choklad

Smält candy melts i micron eller över vattenbad. Spara några bitar till skallar! Doppa pretzels i candy melts. Lägg på ett bakplåtspapper för att stelna. Smält mörk choklad och spritsa ansikten på några av de osmälta bitarna av candy melts. Fäst bröstkorg och skalle på pinnen med hjälp av smält candy melts. Låt stelna.


Gillar